La Cahul se va desfășura Festivalul MOLDOX 2018

moldox festival, cinematografie, cahul, film documentar

Ediția a III-a a festivalului MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 1-5 septembrie 2018 și vine cu filme documentare care vor fi proiectate în premieră în Moldova și chiar în Europa de Est.

Moldova, Brazilia, Bolivia, SUA, Australia, Spania, Franța, Germania, România, sunt doar câteva din statele de producție a celor 23 filme documentare de lung metraj apreciate la nivel mondial care vor rula pe marele ecran.
Filmele de anul acesta, premiate la diverse festivaluri, câștigătoare la Sundance și nominalizate la Oscar abordează un subiect actual și prezent la nivel mondial – problema corupției în diversele ei aspecte în diferite țări. Un alt subiect atins prin intermediul peliculei va fi „Corpul”, în multitudinea semantică a acestui cuvânt – corp uman, corp legislativ, corp ceresc etc., ca și element central în diverse situații din viață. De asemenea, publicul va putea viziona o selecție specială de filme documentare autohtone – Local Dox, iar o categorie separată Youth Dox va fi dedicată documentarelor pentru tineri.

Gazda festivalului la această ediție este Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu”. Programul festivalului include și un concert de muzică acustică Via Dacă, o expoziție de caricaturi ale autorului Alex Buretz, paneluri de discuție care aberdoează tema Corupția, moderate de Vasile Ernu, cu invitați speciali: Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul, Alexandru Tănase, ex-ministrul Justiției, Natalia Morari, jurnalistă, Mihai Stratulat, medic pediatru.

Transport gratuit Chișinău – Cahul – Chișinău va fi asigurat zilnic pe durata festivalului. Rezervările locurilor de  transport se pot face în prealabil la numărul de telefon: +373 78 318376 sau online pe site-ul festivalului.

Organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX este un festival accesibil pentru toată lumea, centrat pe subiecte sociale urgente, precum și pe furnizarea de instrumente pentru documentariștii locali pentru a crea schimbări sociale.

 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Creează un produs media diferit participând la cursul Academiei de Jurnalism Participativ
Next 12 tineri muzicieni vor evolua la Cetatea Tighina în cadrul proiectului „La La Play”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =