Job // Terre des hommes Moldova angajează specialist în lucrul cu tinerii


job pentru tineri terres des hommes

Job // Terre des hommes Moldova anunță concurs de selectare a unui/unei Specialist/e în lucrul cu tinerii. Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane dinamice și proactive pentru a se alătura echipei.

Despre organizație:

Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, organizația participă anual la eforturile internaționale de a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii din întreaga lume. Prin intermediul proiectelor sale, Terre des hommes ajută în fiecare an peste patru milioane de copii și membri ai familiilor lor în mai mult de patruzeci de țări.

Terre des hommes (Tdh) activează în Republica Moldova începând cu anul 2004. Înregistrată în calitate de Fundație locală, Tdh Moldova întrunește o echipă de 14 profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare. Tdh Moldova lucrează pentru a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor; pentru a ameliora accesul copiilor la drepturile lor în sistemul justiției juvenile, promovând o abordare restaurativă; pentru a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și susținerea copiilor, familiilor și comunităților. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi afectează.

În ultimii ani, Terre des hommes Moldova, împreună cu partenerii săi, este activ implicată în acțiuni de împuternicire a adolescenților și tinerilor; capacitarea Centrelor de Tineret și a lucrătorilor de tineret; capacitarea școlilor (generale și profesionale) pentru a proteja tinerii de orice formă de violență și a le dezvolta abilități de participare civică; împuternicirea comunităților pentru a răspunde mai bine nevoilor tinerilor, astfel ca vocea lor să fie auzită și reziliența crescută.

SCURTĂ DESCRIERE A INTERVENȚIEI:

Specialistul solicitat va fi implicat în proiectele ce au ca scop împuternicirea adolescenților și tinerilor de a participa la procesul de luare a deciziilor în școlile și comunitățile lor, implicarea în inițiative de dezvoltare comunitară sau la dezvoltarea unor idei de antreprenoriat împreună cu oamenii de afaceri locali, autoritățile publice locale și organizațiile societății civile.

Colegul/a va fi implicat/ă inclusiv  în activități ce țin de dezvoltarea programului  „Joboteca”.  Joboteca este un program-pilot de instruire a adolescenților și tinerilor care va spori accesul lor la educație digitală, la oportunități de  participare  în procesul de luare a deciziilor care îi privesc, de sporire a bunăstării lor, de formare a abilitaților de viață.

Programul Joboteca se va realiza în spații prietenoase și tehnic dotate, iar activitățile realizate aici vor contribui la descoperirea potențialului lor și orientarea în carieră prin sporirea participării tinerilor în  societate și economia țării, contribuind astfel la creșterea accesului la angajare ulterioară în câmpul muncii a tinerilor din Moldova.

Colegul/a se va alătura unei echipe profesioniste, dinamice și prietenoase, o echipă consolidată, care apreciază munca în echipă, respectul reciproc, ideile creative și inovative.

RESPONSABILITĂȚILE SPECIALISTULUI:

 • Va fi implicat/ă în analiza situației privind activitățile de antreprenoriat și de orientare în carieră cu implicarea nemijlocită a adolescenților și a tinerilor din comunitățile partenere;
 • Va analiza necesitățile adolescenților și tinerilor în materie de antreprenoriat, orientare în carieră și angajare în câmpul muncii;
 • Va consulta tinerii la toate etapele de implementare a proiectului;
 • Va contribui la elaborarea programului-pilot Joboteca (regulamentul de funcționare, program de instruire; program de activități pentru adolescenți și tineri);
 • Va realiza activități de instruire pentru cadre didactice, adolescenți și tineri;
 • Va oferi suport tehnic cadrelor didactice, adolescenților și tinerilor în cadrul programului Joboteca;
 • Va stabili parteneriate cu mediul de afaceri și instituțiile publice în vederea atingerii cu succes a obiectivelor proiectului.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ ȘI COMPETENȚE:

 • Candidatul trebuie să aibă studii superioare în domeniul umanitar;
 • Experiență minimă de 3 ani în lucrul cu adolescenții și tinerii în cadrul proiectelor;
 • Competențe de comunicare și relaționare eficiente;
 • Experiență în dezvoltarea materialelor de instruire și realizarea instruirilor (trainer) utilizând metode non formale;
 • Experiență de lucru directă cu adolescenții și tinerii;
 • Experiență de interacțiune cu sistemul de educație și/sau mediul de afaceri va fi considerată un avantaj;
 • Capacități de planificare, organizare, prioritizare a activităților din proiect;
 • Capacitatea de a lucra productiv într-un mediu multidisciplinar și multicultural;
 • Fluent în limbile Română și Rusă.
 • Cunoaștere bună a limbii Engleze.

MODALITATEA DE APLICARE:

 • CV-ul;
 • Documente/link-uri ce confirmă experiența în domeniul solicitat;
 • Scrisoare de motivare (1 pagină) în care se va descrie experiența relevantă, precum și motivația persoanei de a ocupa postul în cauză.

Dosarul de aplicare poate fi expediat prin e-mail la adresa mda.office@tdh.ch indicând poziția pentru care aplică.

Doar candidații selectați vor fi contactați pentru interviu. Dosarele depuse după expirarea termenului limită indicat nu vor fi examinate.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Expoziție de artă la Artcor: „Psychonavigation” de Irina Greciuhina
Next Concursul Național de Eseuri „Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 6 =