Sfaturi în carantină pentru tine. Fericirea între patru pereţi!


Sfaturi în carantină

Trecem printr-o perioadă în care suntem obligați să ne ascundem între blocurile de beton, doar pentru a ne proteja. Sănătatea include și o stare emoțională bună.  Nu putem afirma că totul e bine, dacă nu suntem fericiți. Însă cum putem găsi această stare de bine atunci când brusc suntem izolați de relațiile directe cu oamenii și natura? Iată câteva sfaturi în carantină despre cum putem fi fericiți și acasă.

  • Ai grijă de tine și de organsimul tău

-Ce poți face închis în casă? Începe-ți ziua prin a face câteva exerciții fizice. Efortul fizic te va înviora și îți va oferi o stare de bine.

-Mănâncă sănătos, expirmentează cu rețete pe care de obicei nu ai timp să le încerci. Nu poți descoperi lumea, însă îi poți oferi organismului tău noi experiențe gustative.

-Consumă multe lichide. Bea minimum 1,5 l de lichide. Bea ceai, dacă asta te face să te simți bine, bea cafea, dar nu în exces. Nu uita nici de sucurile fresh.

  • Ai grijă de igiena somnului

-Dormi cel puțin 8 ore pe zi. Acum poți să îi oferi organismului tău orele de somn de care are nevoie.

-Aerisește camera de câteva ori pe zi, creierul tău are nevoie de oxigen.

-Crează-ți un grafic adecvat. Culcă-te până la orele 23.00 și trezește-te până la 8.00, poate așa te vei simți mai bine.

  • Stai la o discuție cu tine însuți

Ai grijă de tine, atât de fizicul tău, cât și de starea emoțională. Privește un film pe care nu aveai timp să îl vezi, citește mult, pictează, chiar dacă nu poți ( poate dai naștere unei capodopere), dansează, cântă. Fii tu! Poate încerci să scrii ceva, să compui, să te redescoperi.

Lasă-te dus de val! Nu irosi timpul pe lucruri inutile. Încearcă să te bucuri  de fiecare moment. Petrece mai mult timp cu famila, discutați, vizionați un film împreună sau jucați ceva. Fii original în perioada aceasta. Ai grijă de tine și de starea ta de spirit. Fericirea adevărată vine din interior.

Tu cu ce îți ocupi timpul în această perioadă? Dacă ţi-au fost utile aceste sfaturi în carantină, marca Youth.md, nu uita să ne scrii pe facebook!

Reporter: Samson Paula

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Muzeul de Științe Naturale USM te așteaptă într-o vizită virtuală
Next LID Moldova te invită la seminare online despre guvernarea electronică
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 2 =