Cum să decorezi casa cu stil: Sfaturi practice


Designul interior este arta și știința decorării interioarelor, pentru un efect plăcut din punct de vedere estetic. Dezvoltarea arhitecturii și a proceselor industriale în domeniul construcțiilor au fost cele care au dus, practic, la apariția designului de interior.

Astăzi, îți propunem câteva idei de amenajare a unei locuințe modern și practic.

Stilul contemporan

Des confundat cu cel modern, însă caracteristica principală care le deosebește este referința permanentă a stilului contemporan la aici și acum. În vreme ce stilul modern are la bază o reinterpretare a designului anilor ‘20, cel contemporan folosește elemente de actualitate, este fluid și cu puține detalii caracteristice. 

Mobilierul

Mobila, bucatarii la comandă - indart.md

Mobila se caracterizează atât prin dimensiunile sale impresionante, cât și prin funcționalitatea sa. Prin urmare, orientează-te către mobilier pentru living sau mobilier pentru dormitor care să-ți ofere spațiul necesar de depozitare pentru toate lucrurile pe care le ai, dar, în același timp, să vină în întâmpinarea ta cu un design inedit, care să se integreze perfect în planul de amenajare pe care îl ai în minte. Poți experimenta cu diverse forme și structuri moderne, care nu doar că își vor îndeplini rolul de bază, ci vor veni cu un plus de originalitate și rafinament.

Dimensiunile

Dimensiuni Formate De Hârtie A0, A1, A3, A4, A5... în Cm, Mm și Pixel -  ThePOC

Dimensiunea camerei este un bun punct de plecare pentru orice fel de amenajare, însă nu este un factor restrictiv. Există atât case sau apartamente mici, care sunt moderne, cât și spații mai mari, care au amenajări interioare impresionante. Perimetrul total nu trebuie să fie un impediment – creativitatea nu ține cont neapărat de volum, mărime sau amploare. Poți crea un design interior original în orice fel de compartimentare, dacă știi ce îți dorești și care sunt opțiunile valabile. 

Culorile

Magazin de mobilă la comandă online - TANDEM | Chișinău, Moldova

Culorile se regăsesc peste tot și, de aceea, trebuie armonizate într-un mod cât mai plăcut. Nuanțele alese sunt importante de la cel mai mic nivel (obiecte, finisaje, decorațiuni), până la cel mai mare (pereții, mobilierul, covorul, perdelele etc.). Așadar, ia în considerare acest lucru și gândește-te la o paletă coloristică potrivită pentru fiecare cameră în parte. 

Finisajele

Finisajele reprezintă primul pas în elaborarea oricărui cadru decorativ și pot schimba cu totul feeling-ul general. Optează pentru parchet sau gresie care să iasă în evidență și care să se potrivească în contextul stilistic pe care vrei să-l alcătuiești. Poți alege diferite tipuri de texturi, nuanțe și modele care îți vor înfrumuseța pardoseala. Ia în calcul detalii precum rezistența la umezeală, întreținerea necesară sau tehnologia folosită – toate acestea pot face diferența între produsele mediocre și cele de calitate

Spațiul

Camera adolescentei, un spaţiu cu stil şi personalitate | Acolada Design

Spațialitatea este importantă în orice tip de design – aceasta este un avantaj al stilului contemporan, iar cuvintele de ordine sunt compact, util, eficient. Aceste trei principii stau la baza tuturor proceselor pe care le vei face, pornind de la construcție și finisare, până la mobilier, obiecte decorative și alte retușuri. Chiar dacă ai la dispoziție o casă sau un apartament, este important să eviți supraaglomerarea, în toate privințele – iată un concept către care trebuie să-ți orientezi atenția în permanență!

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă câteva filme pe care trebuie să le vizionezi măcar o dată în viață
Next Tabără de educație financiară „Dă sens banilor”. Înregistrează-te acum!
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =