LID Moldova te invită la seminare online despre guvernarea electronică


seminare online guvernare electronică

Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), cu suportul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertare (FNF), organizează proiectul „5e-Gov Webinars for Moldova”, care va consta într-o serie de 5 seminare online în domeniul guvernării electronice, în perioada 20 Aprilie – 22 Mai, 2020.

Seminarele online propuse au drept scop să ofere o platformă de discuție pentru specialiștii interesați de subiectele: e-Educație, e-Sănătate, e-Afaceri, Votarea prin Internet, e-Participare, e-Democrație, e-Administrare publică locală.

Ce vei face în cadrul seminarelor?

Participanții vor putea dezbate și analiza oportunitățile și posibilitățile de a implementa soluții de guvernare electronică în domenii conexe.

În cadrul seminarelor online, cu participarea specialiștilor în domeniu din Republica Moldova și Estonia, vor fi discutate posibilitățile de utilizare a soluțiilor de guvernare electronică existente în Republica Moldova, soluțiile existente în Estonia și oportunitatea implementării unor noi soluții în Republica Moldova, utilizând cele mai bune practici estoniene.

Seminarele online vor fi organizate pe parcursul a 5 săptămâni consecutive, fiecare dintre ele având durata de 6 ore, divizate în 3 sesiuni a câte 2 ore.

Despre subiectele discutate în cadrul seminarelor:

  • e-Educație. Cum instituțiile educaționale, profesorii, elevii, studenții, părinții pot utiliza soluții de educație online la diverse nivele (instituții preșcolare, școlare, universitare, vocaționale etc).
  • e-Sănătate. Cum instituțiile medicale de toate nivelele, medicii și pacienții pot dezvolta și utiliza soluții electronice în domeniul ocrotirii sănătății.
  • e-Afaceri. Ce soluții online pot folosi antreprenorii, organizațiile oamenilor de afaceri și instituțiile statului pentru o cooperare mai bună și eficientă. Care soluții relevante funcționale în Estonia pot fi replicate în Republica Moldova.
  • Votarea prin Internet, e-Participare, e-Democrație. Experiența Estoniei în organizarea votării prin internet la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare. De ce votarea prin internet poate fi o soluție viabilă pentru Republica Moldova. Ce soluții online pot contribui la o participare publică mai mare a cetățenilor, dezvolta valori democratice sau lupta cu corupția.
  • e-Administrare publică locală. Cum primăriile și municipalitățile, funcționarii publici și rezidenții respectivelor localități pot beneficia în urma implementării soluțiilor de guvernare electronică la nivel de administrare publică locală.

Procesul de înscriere:

Seminarele vor fi organizate în limba engleză. Doritorii de a participa la seminare sunt rugați să expedieze formularul de participare completat până la 12 Aprilie 2020.

Având în vedere numărul limitat de locuri, vă îndemnăm să selectați maxim 2 cursuri pe care le considerați relevante pentru Dvs. Agendele detaliate a celor 5 seminare vor fi expediate participanților selectați cu 5 zile înaintea începerii fiecărui seminar.

Formularul de participare online poate fi accesat la acest link.

Pentru oricare detalii conexe programului, rugăm să contactați organizatorii la adresa e-mail: info@lidmoldova.org. Responsabili din partea LID Moldova de organizarea și implementarea proiectului sunt Victor Guzun și Igor Ciurea (tel. +373 69 531 061).

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de youth.md!

Previous Sfaturi în carantină pentru tine. Fericirea între patru pereţi!
Next Sugestii de reporter: Top 5 filme pe care le poți privi în timpul carantinei!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *