Proiecția filmului documentar „O țară Mică cu Inimă Mare” la Seară de Muzică Clasică la Butuceni


Sâmbătă, 23 iulie, ora 19.00 la Butuceni, ești invitat să participi la un concert de muzică clasică unde 70 de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Europa vor cânta la unison, ghidați de bagheta dirijorului Cristian Spătaru. Iar spre sfârșitul concertului oaspeții vor avea oportunitatea să vizualizeze ”O Țară Mică cu Inimă Mare” – filmul documentar care povestește întregii lumi despre ospitalitatea legendară a moldovenilor.

Filmul documentar este un tribut adus oamenilor din Moldova, care și-au deschis inima și au arătat întregii lumi ce înseamnă ospitalitatea moldovenească, fără să-și propună acest lucru.

Documentarul a fost filmat în această primăvară, când familiile ucrainene au fugit din fața bombardamentelor care le-au distrus casele, trecând, în consecință, granița în Republica Moldova în căutarea siguranței și a refugiului. Filmul spune povestea moldovenilor care și-au deschis imediat ușile și inimile, în mod sincronizat, fără ca cineva să le ceară acest lucru. Așa, pur și simplu.

Acesta are în vizor și intervievează gazdele a cinci pensiuni rurale din diferite regiuni ale Moldovei, care au oferit refugiu sigur și un zâmbet primitor „oaspeților de onoare” ucraineni.

Personajele filmului:

Filmul le permite telespectatorilor să cunoască personajele din viața reală, gazdele care au luat atitudine pentru a oferi sprijin și solidaritate în acest timp:

  • Sergiu Hanganu (Hanul lui Hanganu),
  • Liuba Railean (Vila Roz),
  • Dan Aramă & Zaharia Aramă & Tatiana Aramă (Casa Veche),
  • Ana Statova (Gagauz Sofrasi),
  • Olesea Cojocaru și Anatol Botnaru (Eco Resort Butuceni).

Ei își împărtășesc propriile trăiri și experiența incredibilă a familiilor ucrainene pe care le-au adăpostit cu grijă în casele și comunitățile lor.
Filmul nu preia poveștile direct de la refugiații ucraineni, însă prin discuțiile cu acești moldoveni simțim și înțelegem relațiile apropiate dintre vecini și oamenii care au împărțit aceeași graniță toată viața.

Trailerul îl găsiți aici.

Regie: Lucia Lupu și Daniela Donici,
Director de imagine: Lucian Spătaru
Montaj: Vlad Bolgarin
Sunet: Alexe Pupăzan
Producție: ANTRIM, Lulu Creative
Idee & Concept: Daniela Donici.

DETALII:

Acest film documentar este produs de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) și Moldova Travel cu sprijinul Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA), finanțată de Proiectul USAID pentru Dezvoltare Economică, Guvernanță și Creștere a Întreprinderilor în Europa și Eurasia (EDGE).

Prețul unui bilet la concert este 150 MDL și le găsiți pe iTicket.

Mai multe detalii despre eveniment: aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Fondul pentru Tineri Cahul anunță concurs de recrutare a noilor membri
Next A apărut lista serialelor nominalizate la Premiile “Emmy”
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − one =