Jurnalism contemporan la Moldox cu AIVI Media Hub (România)


Pentru prima dată, Moldox Lab și AIVI Media Hub vor organiza un atelier de jurnalism contemporan în cadrul Festivalului Moldox. Alături de echipa din România, participanții și participantele din Cahul vor avea oportunitatea de a participa la ateliere practice de scriere despre filme și interviuri cu regizorii prezenți la festival.

AIVI Media Hub este reprezentată de o echipă de voluntari, care începând cu anul 2019, formează redacții și departamente locale, pregătind adolescenți și tineri în abilitățile de scriere, editare, fotografie, desen și comunicare, și apoi acoperă subiecte din comunitățile lor.

După participarea la festivaluri prestigioase precum TIFF 2022, FFIR 2022, Animest 2021, 2022, OWR 2021, 2022, 2023 – și lista continuă – acum aceștia vin și la MOLDOX în Cahul, unde vă invită la două ateliere organizate cu pasiune și inspirație.

  • Primul atelier, intitulat „Ce și cum scriem despre film”, vine cu o formulă proprie de orientare în scrierea despre cinema, film, oamenii din industrie și multe altele.
  • Cel de-al doilea atelier, “Care-i treaba cu interviul?”, dezvăluie tips & tricks despre cum să abordăm interviurile cu oamenii, și include o componentă practică uimitoare, constând în interviuri cu regizori și regizoare prezenți la festival.

Scopul ambelor ateliere este de a publica materialele realizate (după editare și feedback), precum și de a forma o redacție AIVI Media Hub în Republica Moldova, pentru o colaborare pe termen lung cu redacțiile românești și pentru un schimb constant de idei și inițiative extraordinare.

Fiecare atelier are o durată aproximativă de 2 ore și este urmat de discuții de feedback individuale sau în grup, stabilite împreună cu echipele AIVI Media Hub și Moldox Lab.

Acest atelier este destinat în primul rând persoanelor din orașul sau raionul Cahul și nu asigură cazare sau masă.

Participanții se angajează să participe la proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului despre care doresc să scrie.

Înscrierile sunt deschise până pe 16 iunie, completând formularul de aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous A fost lansat Verde Play – un proiect de educație pentru mediu și inovații, care conectează elevi, profesori și companii sustenabile. Înscrie școala ta în proiect.
Next Participă la tabăra de vară „YOUthAct - Tinerii pentru Justiție”!
MOLDOX
About the author

MOLDOX

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =