Alătură-te Campaniei naționale de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”


Ministerul Mediului împreună cu Ministerul Agriculturii și Infrastructurii Alimentare și Agenția „Moldsilva” organizează Campania națională de înverzire a plaiului cu genericul ”Plantează-ți viitorul”. La data de 5 noiembrie 2022, în mai multe localități din țară se vor desfășura ample activităţi ce ţin de plantarea arborilor şi semănatul seminţelor forestiere.

Angajații Ministerul Mediului și cei ai Ministerului Agriculturii și Infrastructurii Alimentare se vor deplasa în satul Răzeni, raionul Ialoveni unde vor semăna ghindă. Instituțiile din subordine vor merge în satul Vatici, din raionul Orhei. Mai multe detalii despre plantări găsiți aici la rubrica „Participă la plantări Toamna 2022”.

Acţiunile ce se vor desfășura pe întreaga lună noiembrie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite. Lucrări de amenajare a spaţiilor verzi vor fi întreprinse pe teritoriul întregii țări, iar Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţia tuturor Autorităţilor Publice Locale material săditor în acest scop. Persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare pot apela la primăriile din localitate.  

Anual, Ministerul Mediului organizează două campanii naționale de împădurire ce se desfășoară privămara și toamna. În acest an, Fondul Național de Mediu va aloca peste 2 mil. 500 mii lei pentru procurarea materialului săditor și desfășurarea Campaniei Naționale de înverzire a plaiului.

Doar împreună putem avea grijă de plămânii verzi ai planetei pentru bunăstarea generaţiilor viitoare!

Nu ezita să ne urmărești și paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Autoare: Laura Macari

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la „FinTech Accelerator 2022” și participă la digitalizarea domeniului financiar din țară
Next Erasmus Student Network recrutează noi voluntar/e
Laura Macari
About the author

Laura Macari

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =