Hackathon: Soluții TECH pentru mediu


În contextul desfășurării „Code Week”, „EU4Moldova: Startup City Cahul” și proiectul „Tekwill în Fiecare Școală”, lansează un Hackathon pentru generarea de soluții creative pentru un mediu durabil. Evenimentul este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, care studiază cel puțin unul dintre cursurile „Tekwill în Fiecare Școală”.

Doritorii de a lua parte la Hackathon se pot înscrie în echipe de câte cinci persoane, pentru a putea dezvolta proiecte cu impact pentru comunitate, la una dintre cele trei categorii disponibile:

  • Poluarea apei, utilizarea apelor uzate;
  • Gestionarea deșeurilor, sortarea, reciclarea;
  • Schimbările climatice și încălzirea globală, poluarea aerului, defrișările;

Urmărește evenimentul sâmbătă 23 octombrie, începând cu ora 11:00, pe pagina de facebook Startup City Cahul și Tekwill în Fiecare Școală pentru a afla cele mai creative idei care vin să rezolve problemele de mediu din regiunea Sud.

Hackathonul Soluții Tech pentru Mediu este organizat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”.

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie – EU4Innovation Center – iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Master class: Matematica cu ajutorul seturilor LEGO
Next Cum verific veridicitatea unei știri?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 7 =