Prezentarea rezultatelor obținute de Republica Moldova în cadrul Sondajului Bugetului Deschis 2021


Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova în parteneriat cu Centrul Analitic Independent Expert-Grup,  vă invită la evenimentul de prezentare a Sondajului Bugetului Deschis 2021 (Open Budget Survey 2021). 

Conferința va avea loc pe 11 iunie ora 11:00, va putea fi urmărită LIVE
pe Privesc.Eu și pagina de facebook Expert-Grup.

Scopul evenimentului este de a prezenta Rezultatele obține de către Republica Moldova în cadrul Sondajul Bugetului Deschis (Open Budget Survey), analiza este unicul instrument de cercetare din lume, care este independent, comparativ și bazat pe fapte, utilizează criterii internațional acceptate pentru a evalua accesul publicului la informații privind bugetul național, oportunitățile oficiale ale publicului de a participa la procesul bugetar național și rolul instituțiilor de supraveghere bugetară – precum Legislativul și instituția supremă de audit – în cadrul procesului bugetar.

Sondajul ajută societatea civilă să evalueze și să discute cu statul său despre utilizarea fondurilor publice și raportarea acestui fapt. Cea de a 8-a ediție a OBS cuprinde 120 de state. Republica Moldova participă oficial în cadrul Open Budget Survey din anul 2017. Doar documentele publicate și evenimentele, activitățile sau evoluțiile care au avut loc până la 31 decembrie 2020 au fost evaluate în OBS 2021, aceasta fiind o cercetare bienală.

Cercetarea se bazează pe un chestionar completat în fiecare țară de către un expert independent în domeniul bugetului de la Centrul Analitic Independent Expert –Grup. Pentru a consolida și mai mult cercetarea, proiectul de chestionar al fiecărei țări a fost revizuit și de un reprezentant al Ministerului Finanțelor. La fel, în cadrul evenimentului se vor aduce în discuție și recomandările reflectate în cadrului analizei care au scopul a spori nivelul de participare a cetățenilor, de a îmbunătăți transparența procesului bugetar în Republica Moldova și de a îmbunătăți capacitatea de supravegherea  a bugetului.

Consultă agenda evenimentului aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de Fotografie
Next BikeFest - Festivalul bicicletei, 3-4 iunie 2022
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 1 =