MOLDOX–cel mai mare și mai tare festival de film documentar din țară!


Festivalul Moldox dedicat schimbării sociale va avea loc în acest an în perioada 24-28 august, la Cahul. Misiunea festivalului este de a aduce schimbarea socială prin intermediul filmului documentar și de a invita publicul să reflecteze asupra problemelor societății moderne. 

În acest an tema festivalului este – Generații. Decizia de a dedica un festival întreg acestui subiect vine din dorința de a descoperi sensul lui „a fi bătrân” și „a fi tânăr” care aproape că s-a schimbat radical. Viteza de schimbare și mișcare, a secolului în care trăim, face deseori ca rupturile dintre generații să fie tot mai mari și uneori mai violente. Ne confruntăm cu un conflict între nepoți și bunici, părinți și copii. Deseori din necunoaștere dar mai ales din cauza schimbărilor prea mari. Ne confruntăm cu o discriminare pe vârste: și a celor tineri de cei în vârsta, dar și a celor bătrâni de către cei tineri. 

Tradițional, timp de 5 zile publicul va avea posibilitatea să vizioneze unele dintre cele mai bune documentare, cu impact social, premiate la festivaluri internaționale și să participe la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu realizatorii și realizatoarele filmelor. Proiecțiile vor avea loc la Teatru „B.P Hașdeu”, iar intrarea pentru toți doritorii va fi liberă. În acest an s-au pregătit 15 documentare care au reușit să surprindă publicul internațional. În fiecare zi va fi asigurat un microbuz gratuit cu ruta Chișinău-Cahul-Chișinău pentru ca și doritorii din capitală să poată savura din filme.

De asemenea, anul acesta în programul Festivalului este preconizată organizarea unei zone de agrement unde vor avea loc o multitudine de activități culturale și distractive: discuții publice, food court, concerte în aer liber cu artiști naționali și internaționali.

Programul festivalului va fi publicat pe rețele și pe site-ul oficial www.moldoxfestival.com 

Echipa Moldox Festival în fiecare an a fost ajutată de cei mai talentați și dornici voluntari. În acest an se propune să fie la fel de organizați și bine dispuși ca de obicei, chiar mai mult! 

Completează formularul și vei primi detalii despre perioada și beneficiile tale de voluntar.

Festivalul Moldox este susținut financiar de Institutul Suedez; Primăria Cahul; Consiliul Raional; Centrul Național al Cinematografiei; Swiss Cooperation Fund; Fundația Friedrich Ebert Stiftung; Oficiul Ambasadei Olandei la Chișinău; USAID; Institutul Cultural Român; EUNIC; Ambasada Austriei; Ambasada Cehiei în Chișinău.

Festivalului de Film documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX a fost fondat în 2016 și este dedicat în exclusivitate filmelor non-ficțiune cu relevanță socială semnificativă. MOLDOX a fost conceput ca un festival de film internațional axat pe probleme sociale actuale, accesibil tuturor, motiv pentru care intrarea la festival este liberă.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Starii Loredana

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Federația Tinerilor Basarabeni – calea către o studenție memorabilă în România
Next 20 de formatori de tineret pregătiți în promovarea modului sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 3 =