20 de formatori de tineret pregătiți în promovarea modului sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților


În data de 8 august, 20 de specialiști din cadrul bibliotecilor și organizațiilor de tineret din Republica Moldova și-au dat întâlnire la cursul de formare cu genericul „Trăiește Inteligent”, organizat de CIR PRO BONO, în parteneriat cu A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, în cadrul programului de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților, implementat de UNICEF Moldova, cu suportul financiar al USAID.

Cursul de formare a inclus 5 sesiuni de instruire online susținute de o echipă de traineri cu experiență în domeniul sănătății mintale, psihologiei, sănătății publice, inclusiv epidemiologiei.

Training-ul de o zi a pus accentul pe dezvoltarea competențelor de promovare a modului sănătos de viață în rândul adolescenților și tinerilor prin intermediul exersării și aplicării în practică a informației asimilate.

Formatorii de tineret au fost familiarizați cu tehnicile de gestionare a stresului, metodele de prevenire și combatere a bullying-ului, măsurile de adoptare a obiceiurilor alimentare sănătoase și de practicare a activității fizice regulate, regulile de evitare a îmbolnăvirii prin COVID-19 precum și testele de cunoaștere de sine.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous MOLDOX–cel mai mare și mai tare festival de film documentar din țară!
Next Eveniment pentru tinerii din Cimișlia: ZIT City Quest Cimișlia 2022
Principii Sanatoase
About the author

Principii Sanatoase

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =