Fă cunoștință cu un ghid de inițiere pentru iubitorii de grădinărit


grădinărit ghid reguli

Florile sunt o decorațiune ecologică şi folositoare a oricărui spaţiu ce necesită amenajat. Pe lângă faptul că reprezintă un element viu de decor și purifică aerul, creând o atmosferă plăcută în locuința ta, acestea emană o stare morală favorabilă. Astfel dând faptului că deseori apar nedumeriri în ceea ce ține de inițierea în grădinărit, am decis să-ți prezentăm câteva specii de la care ai putea începe!

Tomate în ghiveci

Pentru a vă asigura că tomatele tale sunt comestibile la începutul sezonului, ele trebuie să fie cultivate pe pervaz, de la mijlocul lunii martie. Folosiți cutiuțe mici, umpleți-le cu sol și presați semințele cam la 0,5 cm sub sol. Mențineți solul umed și acoperiți cutia cu o folie de plastic pentru a avea temperatura de aproximativ 20 grade celsius. Înfigeți araci înainte de a planta firul de roșie, cu ajutorul plantatorului, astfel încât să nu răniți rizomul. Pe la mijlocul lunii puteți muta ghiveciul pe balcon. Amestecați solul cu compost sau fertilizator de tomate, pentru ca răsadurile să aibă suficienți nutrienți. Plantele au nevoie de un loc însorit care nu este expus la ploaie . Udați plantele regulat, astfel încât roșiile să nu se deshidrateze.

Ardeiul iute

Indiferent de forma și iuteala lui, se poate menține permanent în ghiveci. Pui semințele în pamânt de flori, și sădești plantele. Ardeii se coc permanent, dacă au căldura necesară. Se udă cu apă la temperatura camerei numai când pământul este uscat. Primăvara se recomandă să scoți ghivecele în balcon, la soare indirect. Ardeilor iuți nu le plac curentii de aer și nici lumina intensă. 

Lămâiul 

Aceasta poate fi crescut în casă, iar frumusețea lui ca plantă de apartament este cuceritoare. În plus este cu totul deosebit fiind benefic căci are capacitatea de a alunga țânțarii și bonus este foarte ușor de îngrijit. Șansele ca lămâiul pe care îl crești în casă să-ți facă lămâi sunt extrem de mari, dând faptului că iubitorii de grădinărit deseori apelează la cultivarea acestuia.

Grapefruit

Deoarece grapefruit este un hibrid, atunci când este propagat de semințe, nu se poate aștepta ca răsadurile să fie identice cu plantele-mamă. Aici este complet imposibil să prezicem cum se va dovedi jocul. Plantele de grapefruit sunt copaci foarte atrăgători, cu frunze verzi strălucitoare, flori albe și, bineînțeles, fructul în sine. Cultivate în aer liber, copacii de grapefruit preferă un climat mai cald și mai umed, cel mai bine cultivat în condiții subtropicale, de obicei în zonele 9 sau 10. Astfel dacă sunteți atrași de grădinărit, această plantă poate fi cultivată în interior ca ornamentale și poate chiar să înflorească și să cultive fructe. 

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te și fii membru al Comitetului Consultativ al tinerilor sub egida ONU (CCT ONU)
Next Filosofia - autodisciplina care ne ridică la seninătate și libertate
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =