Nu rata un inedit spectacol românesc, despre dragoste și destin – Ciuleandra


teatru de stradă

Cine organizează? Teatrul “Luceafărul”

Ce? Spectacolul “Ciuleandra”

Când? 24 noiembrie, ora 18:00

Unde? Teatrul “Luceafărul”, str. Veronica Micle 7

Detalii:

În viziunea regizorului Boris Focșa, Ciuleandra este ”romanul marilor conflicte dramatice”, în care analiza psihicului uman se adâncește și capătă nebunia dansului cu același nume, într-un cadru din ce în ce mai amețitor, în care fiecare personaj se dezlănțuie. Acest joc este, de asemenea, un dans al destinului, unde mulți își găsesc sufletul pereche, după cum afirmă unul dintre personaje: ”Apoi, prin partea noastră, mai toți flăcăii de la Șuleandra se însoară”.

Degradarea psihică a personajului principal, Puiu Faranga, se produce progresiv, de la un om normal la începutul romanului, la un nebun în toată regula către final.

După crimă, vinovăţia şi responsabilitatea sunt principalele poveri ale conştiinţei lui Puiu Faranga, poveri de care încearcă să scape. Toate frământările de conştiinţă, cât încă mai are luciditate, au un singur scop – să arate că este iresponsabil pentru crimă, că nu este vinovat, pentru că nu ar avea niciun motiv personal. Tatăl îi sugerează să simuleze nebunia, dar o minimă raţiune (sau numai viclenia) îi dictează să nu adopte această cale. I se va părea mai credibil să se refugieze în argumentul aparent „raţional” al predispoziţiei ereditare spre crimă. Astfel i se pare că scapă de povara responsabilităţii personale. Dar cine îl poate scăpa de sine însuși?

Pentru mai multe informații despre spectacol și prețul unui bilet, apelați la numărul de telefon 022 22-65-20.

Sursa: fest.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la expoziția ”Casa Inimii” și lasă-te inspirat de arta și talentul Victoriei Kara
Next Participă la un master-class și învață cum să îți planifici activitățile eficient
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *