5 METODE NON-FORMALE DE ÎNVĂȚARE A LIMBILOR STRĂINE


În prezent, fiecare dintre noi are atât necesitatea, cât și dorința de a studia limbile străine. Fie engleza pentru studii universitare sau japoneză pentru dragostea față de cultura aceasta, învățarea unei noi limbi e mereu un plus. Însă considerând timpul limitat al elevilor, iată câteva metode nonformale de studiu al limbilor străine. 

  • Aplicații de învățare a limbilor străine

Un tânăr petrece în medie 6-8 ore pe zi folosind telefonul. Ce ar fi dacă am alege să petrecem câteva minute din această perioadă util? Există aplicații gratuite ce conțin cursuri de limbi străine, cea mai populară fiind Duolingo. Aceasta oferă posibilitatea de a învăța o multitudine de limbi folosind cursuri zilnice de la 5 până la 20 de minute. O cantitate minimă de efort și resurse.

  • Entertainment 

Combinăm utilul cu plăcutul. O metodă excelentă de a practica limbile străine, sunt cărțile și filmele. Cărțile în limba pe care o studiați ajută la îmbogățirea vocabularului, iar filmele la cunoaștere limbii în varianta vorbită. De asemenea un plus al acestei metode îl reprezintă posibilitatea de a citi și viziona versiunea originală, fără detaliile pierdute în traducere. 

  • Evenimente 

Indubitabil, cea mai eficientă metodă de învățare a unei limbi este practicarea acesteia. Considerând că nu avem posibilitatea de a o face zilnic, un mod excelent de a rezolva această problemă este de a te documenta dacă în localitatea ta se organizează evenimente în limba pe care o studiezi.  În capitală şi nu doar există o mulțime de oportunități, grație organizațiilor precum America House sau Asociația Moldo-Japoneză. 

  • Youtube

Probabil cel mai interesant şi simplu mod, youtube-ul permite studierea limbii mai uşor ca filmele datorită contactului cu publicul pe care îl menţine fiecare video-blogger. Aceştia vorbesc clar şi răspicat şi împreună cu subtitre este o excelentă metodă de învăţare, petrecând timpul alături de canalele youtube preferate.

  • Pen pals

Poţi învăţa limbi străine simplu prin a-ţi face prieteni. Nivelul avansat de dezvoltare a reţelelor sociale permite uşor comunicarea cu persoane de peste hotare. Astfel ai posibilitatea de a practica limba cu nativi fără a părăsi confortul propriei camere. În plus, afli mai multe despre formele cotidiane ale limbilor, asigurându-te că ştii o versiune actuală a acestora.

Vă încurajez să fiți descurcăreți și să folosți aceste sfaturi pentru a vă dezvolta multilateral și de a potoli setea de cunoaștere.

Reporter: Andreea Dudulica

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la SpeakUp! Moldova și alătură-te luptei antidiscriminare!
Next Dezvoltă-ţi latura creativă participând la Art Fair
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =