Metode prin care un student sau elev poate câștiga bani în timpul studiilor


Fiecare elev sau student dorește o anumită independență financiară sau un job unde vor putea să își câstige bani proprii. Află în articolul de mai jos mai multe metode prin care poți să câștigi bani, chiar și când ești în timpul studiului!

Bursă/Concursuri școlare

Studenții cu cele mai mari medii primesc o anumită bursă de la universitate cu care se pot întreține. La fel pentru elevi se organizează concursuri și olimpiade școlare, care se permiază cu o anumită sumă de bani. În afară de olimpiadele propriu-zise, au loc diferite concursuri de performanță și de creativitate în mai multe domenii. Ele oferă diferite premii bănești. Astfel de oportunități le puteți găsi și în postările zilnice pe paginile de Instagram și Facebook, cât și în articolele Youth.md.

Primăria Bistrița a ales DOI beneficiari ai bursei NOSA, din cele 15 dosare  depuse. CINE sunt: - Bistriteanul - Afla primul

Joburi part-time

Întrucât o mare parte din timp este dedicată învățăturii, joburile part-time sunt cea mai bună opțiune. Astfel de joburi ar fi chelner, bartender, curier, bonă, consultanți în vânzări și multe altele. O perioadă optimă pentru a încerca joburi part-time este vara, însă aceasta poate fi îmbinată și cu studiul, în timpul anului.

The 30 Best Part-Time Jobs in the World

Blog

Tot ce ține de domeniul internetului, ia amploare tot mai mare. Astfel că paginile de Instagram, bloguri, canale de Youtube pot deveni o sursă de venit. Timpul pe care îl acorzi este la discreția ta, prin urmare nu ar fi un impediment pentru învățat. Contentul pe care îl creezi fie că ar fi despre gătit, cărți, modă, sport sau stil de viață depinde de tine și de ceea ce te reprezintă. Un hobby ar putea deveni și un mod de a câștiga bani.

Advantages of The Blog as an Advertising Platform | Web Galeria

Joburi flexibile

Revenind la ideea că o mare parte din timp se necesită pentru învățat, joburile flexibile sunt mai mult decât binevenite. Considerând că unele joburi pot fi realizate și online în orice moment dorești, este un mare atuu pentru un student/elev. Printre astfel de joburi se numără creator de content pentru rețele de socializare cum ar fi Instagram, Facebook, traducător și fotograf.

Don't Let Uncertainty or Trust Keep You From Adopting Flex Work – TLNT

Lecții particulare

O altă sursă de venit pentru studenții, care cunosc bine anumite subiecte sunt lecțiile adăugătoare cu alți studenți sau elevi, care întâmpină anumite dificultăți în domeniu sau doresc să se inițiez în acel domeniu.

Ofer lectii particulare de limba engleza. Lectii de engleza, оfertе de  lucru în Profesori, educatori, Chișinău mun., Moldova

Pentru mai multe informații utile în domeniul financiar și nu numai, accesează și alte articole marca Youth.md. Iar pentru a fi la curent cu tot felul de oportunități și pentru a afla diverse lucruri interesante, nu ezita să ne urmărești activitatea și pe paginile de Instagram și Facebook!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Voluntariatul - cheia spre succes și auto dezvoltare a tinerilor de astăzi
Next Top 5 cărți pentru o dezvoltare și o educație financiară durabilă
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − eighteen =