Top 3 cele mai grele limbi din lume după părerea unui reporter!


grele limbi

Limba este modalitatea de a ne înţelege unii cu alții. Este sistemul de comunicare folosit de o anumită comunitate sau de o țară. Învățarea unei noi limbi nu este o sarcină ușoară. Urmăreşte în continuare top 3 cele mai grele limbi de studiat după părerea unui reporter:

Limba chineză

Chineza este un grup de limbi vorbite de poporul chinez. Cea mai comună dintre ele este mandarina, cea mai vorbită din lume. Vorbitorii de limbă engleză găsesc limba foarte greu de învățat, în primul rând, pentru că este un limbaj tonal. Fiecare sunet din Mandarină are patru pronunții distincte. Pentru a face lucrurile să se înrăutățească, limba este bogată în homofone (cuvinte care sună la fel, dar au înțelesuri diferite). În plus, istoria chineză a îmbogățit limba cu idiomuri și aforisme. Majoritatea vorbitorilor de limbă engleză au citat limba ca fiind cea mai dificilă limbă de învățat în lume.

Limba coreeană

Limba coreeană este vorbită de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, făcându-l cel mai mare izolat lingvistic din lume (o limbă izolată este o limbă fără rude apropiate). Este limba națională a Coreei de Nord și Coreea de Sud, precum și limba oficială a două prefecturi chineze autonome. Structura lingvistică a limbii coreene este foarte diferită de multe alte limbi, inclusiv engleza. De exemplu, atunci când descrie o acțiune în limba coreeană, subiectul merge mai întâi, urmat de obiect și apoi propoziția se termină cu acțiunea. Un exemplu practic este o teză ca “am citit cărți” atunci când am vorbit în modificările coreeană la “cărțile citite”. Această schimbare a structurii propoziției face foarte dificilă și, uneori, confuză pentru vorbitorii de limbă engleză.

Limba japoneză

Japoneza este un limbaj din Asia de Est cu peste un milion de difuzoare. Este limba națională a Japoniei. Este una dintre cele mai grele limbi de învățat prin faptul că mii de caractere trebuie învățate înainte de a putea scrie. În plus, limba are trei sisteme diferite de scriere: hiragana, katakana și kanji. Pentru a complica lucrurile, fiecare dintre aceste sisteme are un alfabet diferit.

De ce este dificil de învățat limbile asiatice?

Dificultatea este cauzată de diferența dintre caracterele scrise și diferența în structura propoziției. Limbile asiatice au inversat sintaxa în limba engleză, ceea ce înseamnă că mai întâi trebuie să înveți sintaxa, înainte de a învăța limba.

Limba ne fixează în lume, fără ea, ne-am învârti asemeni atomilor. Nu uita să laşi un mesaj pe pagina Youth.md de facebook şi să ne spui dacă ţi-a plăcut!

Reporter: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Sfaturi utile pentru tine: Cum putem fi mai economi?
Next JOB // Formator pentru o sesiune de instruire despre date deschise
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + eight =