Bugetul Personal – organizare și planificare


Un studiu efectuat recent a arătat că mai bine de trei sferturi dintre oameni nu au o planificare financiară pentru bugetul personal. Potrivit specialiștilor, aceasta este o greșeală foarte mare, mai ales dacă suntem angajați în obligații de plată stricte (credite, ipoteci, pensii alimentare etc.).

Unul dintre motivele pentru care aștepți salariul cu nerăbdare este că, lună de lună, rămâi fără bani? Probabil a sosit timpul de management financiar și anume ai nevoie să înveți cum să-ți gestionezi eficient bugetul personal. Apelând la acest truc, vei reuși gestionarea banilor mai bine, de la lună la lună și vei putea să economisești mult mai ușor.

Nu știi ce anume presupune un buget personal lunar? Lasă-ne să te ghidăm în călătoria spre planificare financiară!

1.Faceți din monitorizarea bugetului o activitate plăcută!

Acesta ar putea să fie sfatul cel mai banal, însă pe termen lung se va dovedi a fi cel mai util. Ulterior va deveni mult mai ușor să obțineți un raport cu ceea ce folosiți pe parcursul unei luni și de unde ați avea posibilitatea să economisiți bani.

2. Atenție la modul în care utilizați telefonul mobil.

Fără să vă dați seama, telefonul mobil poate deveni foarte ușor costisitor. În plus, față de cheltuielile pe care le efectuați, diversele aplicații, utilizarea de internet, roamingul sau alte servicii vă pot aduce cheltuieli suplimentare. Solicitați o factură detaliată a abonamentului și fiți atenți la costurile suplimentare. Asigurați-vă întotdeauna că beneficiați de cea mai avantajoasă ofertă.

3. Păstrează evidența tuturor cheltuielilor

De exemplu, păstrează chitanțele și bonurile de combustibil. În felul acesta, vei vedea foarte clar pe ce anume se duc banii tăi.

4. Stabilește, la fiecare final sau început de lună, cheltuielile variabile.

Ai nevoie de haine de ocazie pentru că vei participa la un eveniment special? Se apropie sezonul rece și ai nevoie de anvelope potrivite pentru mașina? Consemnează sumele necesare în bugetul personal lunar și asigură-te că te încadrezi în acestea.

5.Oferă-ți, din când în când, mici plăceri, fără a te gândi la bani.

Da, ai înțeles bine! Să știi să-ți faci managementul banilor , nu înseamnă să fii zgârcit. Așadar, ocazional, ai dreptul să te răsfeți așa cum îți dorești.

6. Depozitează

Sumele suplimentare care îți rămân după ce ai acoperi toate cheltuielile prevăzute în bugetul tău, depozitează le într-un cont de economii sau investește le în ceva care îți poate aduce venituri pasive.

7. Nu împrumuta niciodată mai mult decât ai nevoie, sau mai mult decât poți returna.

Atunci când trecem prin crize financiare este foarte ușor să ne trezim în situația de supraîndatorare, așadar, cel mai bine este să preîntâmpini astfel de situații și să utilizezi managementul banilor.

 Bugetul, banii sunt lucruri serioase de aceea întotdeauna sa fii atent ce și cum faci pentru a nu ajunge la o situație de criza.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cărți pe care trebuie să le citim minim o dată în viață
Next Află mai multe despre tânăra scriitoare Andreea Russo
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 18 =