Abonează-te la aceste 5 canaluri de Youtube pentru un surplus de cunoştințe în fiecare zi!


Mulți dintre noi folosesc acum Youtube-ul ca o sursă de divertisment. Fie că urmărim vloggerii noştrii preferați, canale de gătit sau documentare, Youtube-ul rămâne pe lista noastră de aplicații preferate. Dar ştiai că această platformă poate fi folosită şi în scopuri eduaționale? Într-adevăr, poți afla foarte multe lucruri interesante pe el, şi chiar să îți adaugi un surplus de cunoştințe folositoare la unele subiecte.

Ideea de Youtube

YouTube a fost creat în februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen şi Jawed Karim. Serviciul cu sediul în San Bruno, California; foloseşte tehnologia Adobe Flash Player pentru a expune o gamă largă de clipuri video create chiar de utilizatori, incluzând şi fragmente din programe de televiziune sau din filme.

How Does the YouTube Algorithm Work? A Guide to Getting More Views

Până la lansarea site-ului, în 2005, existau puţine metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentaţi. Cu interfaţa sa uşor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată şi încărca un videoclip; care după numai câteva minute poate fi văzut de milioane de persoane.

Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicaţii ale Internetului. Iată de ce, am decis să îți prezentăm 5 canale de Youtube ce meriță vizionate nu doar pe timp de carntină.

TED Ed

Inițiativa TED pentru tineret și educație își propune să stârnească și să celebreze ideile și schimbul de cunoștințe al profesorilor și studenților din întreaga lume. Tot ceea ce face TED-Ed susține învățarea – fie că produce o bibliotecă video în creștere a lecțiilor animate originale; oferind o platformă internațională pentru profesori să își creeze propriile planuri interactive de lecție.

My Favorite TED-Ed Lessons - Peter Paccone - Medium

Ajutând elevii curioși de pe tot globul să aducă TED în școlile lor și să dobândească abilități de alfabetizare prezentare; sau sărbătorirea unui leadership inovator în cadrul rețelei globale TED-Ed de peste 250.000 de profesori. TED-Ed a devenit dintr-o idee care merită răspândită; într-o platformă de învățământ premiată care servește milioane de profesori și studenți din întreaga lume.

Index of /wp-content/uploads/2015/03

Platforma TED-Ed permite utilizatorilor să facă orice TED Talk; lecție TED-Ed sau videoclip educativ și să creeze cu ușurință un plan de lecție cu întrebări și discuții personalizate. Utilizatorii pot apoi distribui aceste lecții; în mod public sau privat și pot urmări impactul lor asupra lumii; a unei clase sau a unui student individual.

SmarterEveryDay

Destin Wilson Sandlin este un inginer și comunicator științific american care produce seria video Smarter Every Day pe canalul său YouTube cu același nume, care a fost lansat în 2007. Sandlin rulează și canalele YouTube.

Get 'Smarter Every Day' with ExpressVPN: How to Win the Online War ...

La începutul anului 2016, Sandlin a fost una dintre cele trei personalități YouTube alese pentru a conduce un interviu cu președintele Barack Obama; după discursul său final de stat al Uniunii. Interviurile au fost sponsorizate de Google și au făcut parte dintr-o inițiativă a Casei Albe de a ajunge la audiențe milenare.

YouTube's Smarter Every Day: Uncovering the Science Around You ...

Sandlin a lansat în mod oficial canalul Smarter Every Day pe 24 aprilie 2011 cu un videoclip intitulat „Detonation vs Deflagration – Smarter Every Day 1; care a devenit formatul titlurilor pentru vitoarele sale videoclipurile ulterioare și unicul accent al canalului său de YouTube.

Smarter Every Day on Twitter: "New Video: Why Snatch Blocks are ...

Interul principal și educația lui Sandlin sunt în zbor și spațiu, care apar frecvent în videoclipurile sale. Alte subiecte notabile au inclus efectele hipoxiei asupra umanului. Creierul, căderea prințului Rupert, fizica armelor de cartofi și o bicicletă aproape imposibilă de plimbare a cărei roți se orientează în direcția opusă barelor sale de mâner.

Vsauce

Vsauce este un brand YouTube creat de celebritatea internațională Michael Stevens. Canalele prezintă videoclipuri pe teme științifice, psihologice, matematice și filozofice, precum și jocuri, tehnologie, cultură populară și alte subiecte de interes general.

What one professor says he got wrong about online education

Vsauce este o rețea de canale de știință și educație de top de pe YouTube; formată din Vsauce1, Vsauce2, Vsauce3 și Ding! Împreună împart peste 25 de milioane + abonați și peste 3 miliarde de vizualizări. Ei se concentrează pe hiper-curiozitate despre lume și privesc totul cu ochi proaspeți, încântați. Dacă îți place să înveți – ești la locul potrivit!

Vsauce Founder Michael Stevens Talks The Concept of Infinity

Aceste canalele ajută milioane de minți curioase de pe glob să învețe fapte distractive și interesante despre lucruri ciudate și minunate. Întrebări precum „Ce-ar fi dacă toată lumea ar sări deodată?” și „Este adevărată regulă de 5 secunde?”; sunt răspunse într-un mod cuprinzător, interactiv și distractiv.

Asap Science

AsapScience, este un canal YouTube creat de canadenii Mitchell Moffit și Gregory Brown. Canalul produce videoclipuri săptămânale care ating multe subiecte diferite ale științei.

AsapScience

Videoclipurile AsapScience sunt despre știință, cu multe episoade, precum “Cât de mult ai somn ai nevoie de fapt?”; discută despre funcțiile corpului uman. Uneori fac cântece care explică știința, precum Science Song Song și Periodic Table Song.

ASAP Science — Never Napping

Conceptele științifice ale fiecărui videoclip sunt transmise folosind desene colorate de pe o tablă albă și narațiune cu voice-over. După cum s-a dezvăluit într-un videoclip din culise, Mitchell face voie și compune muzica de fundal pentru videoclipuri, în timp ce Greg este principalul ilustrator.

Kurzgesagt

Kurzgesagt (germană pentru „în puține cuvinte”) este un studio de animație german fondat de Philipp Dettmer. Canalul YouTube al studioului se concentrează pe conținut educațional animat minimalist.

The best YouTube channel you've never heard of: Kurzgesagt - In a ...

Discută subiecte științifice, tehnologice, politice, filozofice și psihologice. Povestite de Steve Taylor, videoclipurile de pe canal au în mod obișnuit o lungime de 4-16 minute; multe dintre ele fiind disponibile în limba germană prin canalul Dinge Erklärt – Kurzgesagt; în caz dacă sunteți interesat în practicarea limbii germane.

Featured Creator Interview: Kurzgesagt | Neverthink

Canalul YouTube Kurzgesagt a fost creat pe 9 iulie 2013, la scurt timp după ce fondatorul; Philipp Dettmer, a absolvit Universitatea de Științe Aplicate din Munchen. Primul videoclip, care a explicat evoluția, a fost publicat două zile mai târziu. Videoclipurile au fost mai populare decât se așteptau; iar în șase ani, canalul a trecut de la un proiect lucrat în timpul liber al lui Dettmer la un studio de design cu peste douăzeci și cinci de angajați.

Reporter: Daniela Panico

Mai multe recomandări si sfaturi găsesti în categoria Biblioteca.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Granturi pentru creșterea educației în domeniul agricol prin programe mass – media
Next API anunță concurs de oferte privind producerea și difuzarea de emisiuni TV
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − thirteen =