Îţi doreşti o schimbare în societate? Participă la cursul “Jurnalişti pentru drepturi sociale” şi câştigă o nouă experienţă

tineri, jurnalişti, curs de instruire

Fundația Friedrich Ebert în colaborare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Centrul de Investigații Jurnalistice a anunțat de curând lansarea concursului pentru un program de instruire a jurnaliștilor în drepturile sociale. Programul are drept scop consolidarea capacității reprezentanților mass-media în abordarea problematicii sociale, drepturilor salariaților, securității la locul de muncă și altele.

În cadrul programului vor fi organizate șapte sesiuni de instruire cu durata de câte o zi fiecare, care se vor desfășura pe parcursul anului 2018. Temele abordate în cadrul programului vor cuprinde,  reformele din domeniul social, inclusiv reforma sistemului de pensii, reforma inspecției muncii, modificările la Codul Muncii, precum și subiecte legate de piața muncii și drepturile angajaților, rolul sindicatelor și a dialogului social.

Sesiunile de instruire vor avea o componentă practică importantă, participanții fiind instruiți în jurnalismul de investigație și ghidați de către mentori – jurnaliști cu experiență în acest domeniu. Cursanții vor fi ajutați să scrie articole de investigație pe temele abordate în cadrul instruirii. Cele mai bune articole vor fi premiate.

Costurile de instruire vor fi acoperite de către organizatori.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să expediați CV-ul și o scurtă scrisoare de motivare (1/2 pagină) la adresa de email [email protected].

Termenul-limită pentru aplicare la concurs este 15 mai 2018.

Persoană de contact: Natalia Porubin, redactor-coordonator, CIJM. Tel.: 079727205.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să urmezi o carieră în IT? Participă la proiectul gratuit Academy+Moldova
Next Eşti un tânăr activist? Înscrie-te la Seminarul de Responsabilitate Publică din Ucraina
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + eleven =