Ești reprezentant al unui ONG? Înscrie-te și participă în programul de mentorat „de la egal la egal”

info contact, program de mentorat pentru ong, oportunitate

Foto-simbol: pexels.com

Centrul CONTACT, în cooperare cu Misiunea OSCE în Moldova, anunță lansarea unui program de mentorat ”de la egal la egal”, pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Programul de mentorat va implica consultanța individuală de către un expert, a echipelor din cele trei organizații selectate (una de pe malul drept si doua de pe malul stâng ale Nistrului), pentru a consolida capacitățile instituționale ONG-urilor și pentru a îmbunătăți managementul organizațional. Subiectele și domeniile de lucru cu expertul vor fi selectate în funcție de necesitățile organizațiilor.

Programul de mentorat va fi adaptat conform specificului ONG-urilor selectate. Organizațiile vor putea identifica independent cerințele proprii, astfel urmărindu-se ca scop consolidarea managementului și capacității organizaționale, sub supravegherea și îndrumarea unui expert ce va oferi asistență în concordanță cu domeniul de lucru ales (de exemplu: planificarea strategică, managementul, dezvoltarea unui plan de colectare de fonduri, dezvoltarea strategiei de comunicare, dezvoltarea politicilor interne, formarea imaginii, strategia PR etc.).

Etapele programului de mentorat:

  1. Selectarea a trei organizații participante la programul de mentorat (una de pe malul drept și doua de pe malul stâng ale Nistrului).
  2. Lucrul expertului cu fiecare ONG timp de trei zile (în oficiile organizațiilor), fiind examinate problemele identificate.
  3. Activitatea individuală a echipelor ONG-urilor, bazată pe decizii și recomandări oferite de către expert în etapa anterioară (maximum 2 luni). (Posibile costuri legate de comunicarea cu expertul (Internet, apeluri telefonice) NU vor fi rambursate).
  4. Întâlnirea de o zi a expertului cu fiecare ONG pe baza unor activități independente pentru a discuta îmbunătățirile și neajunsurile.

Toate etapele programului de mentorat vor avea loc în perioada august – noiembrie 2019 (datele fixe vor fi convenite de organizațiile selectate și expert). Sunt eligibile următoarele organizații: ONG – uri tinere, active, și motivate să creeze schimbări în comunitățile lor, ce nu au participat anterior la astfel de programe.

Consultațiile se vor desfășura în oficiile celor trei organizații nonguvernamentale selectate. Comunicarea cu expertul, în timpul implementării de către echipe a lucrului individual, se va realiza prin corespondență electronică.

Limba de lucru: rusă și română.

Condiții obligatorii pentru participarea la program:

  • dorința întregii echipe de a participa activ la întregul proces de lucru.
  • orientare pe rezultate, disponibilitatea de a implementa sarcinile puse spre sfârșitul programului de mentorat.
  • după încheierea programului, echipele vor trebui să prezinte un raport într-o formă pre-stabilită, în care va fi necesar de rezumat activitatea efectuată, concluzii și planuri pentru acțiuni ulterioare.

Încălcarea a cel puțin uneia dintre condițiile de mai sus, va atrage descalificarea ONG-ului care participă la programul de mentorat.

Participarea ONG-urilor la programul de mentorat este gratuită. Programul va acoperi costurile de transport pentru expertul implicat. Programul NU va acoperi cheltuielile pentru alimentare și nu va returna costurile de transport membrilor echipelor ONG. Costurile posibile asociate cu punerea în aplicare a recomandărilor experților nu vor fi, de asemenea, rambursate.

Criteriile de selectare a organizațiilor pentru participarea la program:

  • ONG – uri tinere, active, și motivate să creeze schimbări în comunitățile lor;
  • Calitatea chestionarelor completate;
  • Rezultatele și experiența organizației;
  • Motivația ONG-urilor de a participa la program, așa cum se reflectă în scrisoarea de motivație;
  • Obligația de a finaliza programul de mentorat;
  • Lipsa sau experiență minimă de participare a ONG-urilor în programe similare.

Pentru a participa la programul de mentorat ONG-urile trebuie să prezinte:

  • Formularul de participare
  • Scrisoare de motivație, în care să fie explicat interesul organizației solicitante la program, să fie descris scopul și obiectivele pe care echipa le stabilește în cadrul lucrărilor viitoare cu expertul și să fie prezentate planuri pentru utilizarea ulterioară a rezultatului obținut. Scrisoarea de motivație nu trebuie să depășească 1 pagină.

prin e-mail la adresa info@contact.md, cu nota „Cerere de participare la programul de mentorat” (cererea trebuie să includă și scrisoarea de motivație).

Termenul-limită pentru prezentarea documentelor solicitate este 31 iulie 2019.

Rezultatele selecției vor fi comunicate solicitanților până la 05 august 2019.

Pentru întrebări suplimentare, contactează persoana de contact:

Lilia Porumb: tel: 022233948

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din țară, implicându-te în campania națională DAR
Next Ești realizator de film? Nu rata „InterAction Workshop-2019”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − four =