Descoperă 5 destinații ce pot fi vizitate cu pașaportul biometric


destinații turistice
Couple relax on the beach enjoy beautiful sea on the tropical island. Summer beach vacation concept

Una dintre cele mai mari provocări pe care le-am avut de înfruntat în ultimii doi ani a fost pandemia COVID-19. Acesta ne-a adus o mulțime de neplăceri, printre care și  lipsa  călătoriilor efectuate anual. Astfel datorită tehnologiilor performante și personalului calificat, multe dintre atracțiile cele mai îndrăgite pe plan turistic au fost deschise pentru vizitele publicului larg. În continuare v-am pregătit 5 destinații fascinante pe care  vă îndemn să le vizitați în această vară pentru delectarea sufletului cu cele mai frumoase experiențe, cât și amintiri!

1. Turcia

Dacă îți dorești o vacanță plăcută, relaxantă, dar și memorabilă, cu siguranță Turcia reprezintă una dintre perfectă pentru tine. Totodată, aceasta le oferă posibilitatea cetățenilor din Republica Moldova să călătorească cu pașaportul biometric. Fiind aici, ți se deschid ochii spre noi destinații încântătoare, ca Bodrum. De ce anume ea? Situată pe coasta turcească a Mării Egee, este o localitate pitorească de o eleganță enigmatică. Aceasta nu și-a pierdut niciodată farmecul prin autenticitate. Totodată, aici se ascunde una dintre cele 7 minuni ale lumii, Mausoleul din Halicarnas. Acesta este cunoscut datorită arhitecturii, fiind construit din o mulțime de coloane din marmură, iar statuile reprezintă animalele venerate în antichitate.

2. Elveția

Munți, zăpadă, liniște, productivitate și multă ciocolată. Dacă aceste cuvinte îți descriu personalitatea, atunci fă-ți bagajul și vizitează Elveția. Această țară este una dintre cele mai frumoase din lume, cu peisaje rupte din rai și locul unde se fabrică cea mai gustoasă ciocolată. Montreux Riviera este destinația care reprezintă Elveția în totalitate. Aici, lacul și muntele se întâlnesc formând un paradis în miniatură. bogată în evenimente culturale, inclusiv festivalul de jazz Montreux. Castelul Chillon rămâne una dintre cele mai frumoase clădiri construite cu o arhitectură impresionantă, format din 100 clădiri independente, ce au fost treptat unite, Castelul oferă o priveliște magnifică a lacului Geneva.

3. Austria

Dacă dorești să faci o excursie în trecut, pentru a descoperi țara lui Mozart, a poetului Rainer Maria Rilke, dinastia habsburgilor dar și gustărilor delicioase ale austriecilor, este neapărat nevoie să vizitezi această țară. Austria, cu toate că este mică, fără ieșire la mare, ascunde în interiorul acesteia cele mai semnificative amintiri ale trecutului, un loc de poveste și plăcere. Pentru început, ar trebui să vizitezi capitala acesteia, Viena, supranumit și Paradisul verde datorită parcurilor frumos amenajate. Pe lângă palaturile și muzeele din acest oraș, poți beneficia și de o călătorie cu brija trasă de cai.

4. Franța

Țara eleganței, rafinamentului și a romantismului, Franța continuă să surprindă plăcut oamenii prin regiunile sale bogate și mirobolante. O vizită în această țară te va teleporta în secolele trecute, precum o face și regiunea Champagne-Ardenne. Simbolul regiunii rămân ar fi viile și beciurile în care se fabrică cele mai alese vinuri, dar în special pentru renumita șampanie.  Aceasta este cartea de vizită a Franței, o mostră de noblețe și eleganță a culturii, arhitecturii, artei, dar cel mai important a mâncărurilor și băuturilor din această țară.

5. Finlanda

Înainte de a vizita utlima, dar nu și cea din urmă dintre aceste 5 destinații, asigură-te că ai luat cu tine zâmbetul și buna dispoziție, deoarece bine ai venit în cea mai fericită țară din lume, Finlanda. Această țară a atras întotdeauna turiștii prin locurile turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi. Prima oprire pe care trebuie să o faci când ajungi aici este capitala, Helsinki. Aici este exact locul în care vei descoperi cele mai frumoase galerii de artă, muzee sau castele. Apoi, urmează Hameenlinna, un oraș puțin diferit, fiind situat în mod atractiv pe un lac lung și îngust. Ocupația principală a locuitorilor este prelucrarea lemnului și a metalului. 

Toate aceste destinații, precum și altele se deosebesc prin farmec și măreție. Însă pentru a le descoperi cu adevărat, te îndemn să călătorești în interiorul acestora!

Reporter Youth.md: Spinei Alexandra

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous EcoVisio angajează coordonator / coordonatoare de proiect part-time
Next Află care sunt liniile de finanțare din fonduri nerambursabile pentru anul 2021
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fifteen =