Tabăra de vară „Achizițiile publice în vizorul tinerilor” s-a încheiat


În perioada 4-6 august s-a desfășurat la Vadul lui Vodă tabăra de vară, ,,Achizițiile  publice în vizorul tinerilor’’, organizată de Asociația Media Guard. Timp de 3 zile, cei 15 participanți au învățat să promoveze transparența în domeniul achizițiilor publice, cum este construit sistemul de achiziții, modul în care cetățenii din orice localitate a țării pot analiza tenderele, identifica riscuri de corupție, verifica datele și modul în care pot comunica aceste probleme în adresa mass-media, autorităților sau societății civile.

Tinerii au dat dovadă de multă curiozitate și entuziasm, fiind încântanți de intenția lor de participare în cadrul acestui proiect.

,,Achiziții publice este un domeniu foarte interesant, care mi-a stârnit curiozitate, iar datorită unor mentori excepționali am avut plăcerea să înțeleg importanța cunoașterii lui de către tineri. Îmi doresc o societate transparentă, de aceea am ales să fac parte din proiect și să aplic cunoștințele dobândite în localitatea mea.

Pe lângă bagajul de cunoștințe cu care mă întorc acasă, noii prieteni mi-au rămas în suflet, iar împreună am reușit să creăm momente frumoase și memorabile”,

relatează Diana Ciorbă, participantă.

După finalizarea taberei, participanții vor desfășura un proiect individual care va fi reflectat în mass-media națională.

Sursa: mediaguard.ngo

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Mădălina Dudnic

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 12 august, ManiFESTul tinerilor pentru sănătate în parcul Valea Morilor
Next 12 August este despre despre TINEri!
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 16 =