Află totul despre memoria celulară


Știai că în corpul tău s-a înregistrat sistematic fiecare suferință? Acesta este mecanismul corpului de a păstra o amintire în memoria lui, ca data viitoare să te protejeze de o eventuală suferință asemănătoare, care se poate întâmpla în contextul în care ai suferit anterior. 

Memoria celulară reprezintă schița completă a existenței tale, ea fiind expresia ta energetică, ca și ființă holistică. Pentru mult timp stiința a considerat că memoria este depozitată în creier. În efortul de a găsi locul de depozitare, s-a ajuns să se taie aproape tot creierul, dar amintirile rămâneau intacte! 

Unde se află memoria celulară?

Răspunsul ar fi putut veni odată cu primele transplanturi de organe. 

Ideea din spatele memoriei celulare este că celulele pot stoca amintiri despre existențe, senzații, gusturi, obiceiuri și alte aspecte esențiale ale identității cuiva. Nenumărate dovezi arată că multe dintre persoanele care au facut un transplant de organe au sesizat la scurt timp modificari în ceea ce privește unele gusturi, obiceiuri sau atitudini.

Dacă acceptam modelul Universului Holografic, atunci întreaga personalitate a donatorului va fi conținută în fiecare celulă și apoi în organ, precum un grup. Ca urmare, un transplant de organe este și un transplant de conștiință. Amintirile sunt păstrate în celulele noastre sub formă de energie. Materialul din care sunt făcute amintirile este un model energetic, iar amintirea propriu-zisă este și imagine.

Toate datele, tot ceea ce ni se întâmplă este codificat sub forma amintirilor celulare. Unele dintre acestea conțin convingeri greșite, distructive. În mod practic, ele sunt depozitate în corp sub formă de imagini și revin în amintire tot sub formă de imagini, din care 90% sunt inconștiente.

Inside the Science of Memory | Johns Hopkins Medicine

Origini:

Toți moștenim amintiri celulare de la părinții noștri în același fel în care o persoana dobândește amintiri celulare de la un donator de organe; aceste amintiri sunt, efectiv, codificate în ADN-ul fiecarei celule. La nivel fizic, unirea dintre un spermatozoid si un ovul creează o celulă; reprezintă frumoasa și miraculoasa armonie dintre un barbat și o femeie. La alt nivel, embrionul primește și amintirile celulare ale tatălui și ale mamei. Este logic să ne gandim ca acest proces a avut loc și atunci când mama și tatăl au fost concepuți la rândul lor. Asta înseamnă că mica celulă primește amintiri celulare de la bunicul și bunica și de la strabunicul si strabunica…? Rapunsul este da!

Toate aceste amintiri sunt bune, rele, poate și urâte și toata gama intermediară; asta înseamnă că amintirile celulare ale stră-stră-stabunicii se pot reactiva în tine. Îți pot provoca gânduri, sentimente, comportamente nedorite și stres fiziologic.

Când faceți lucruri pe care n-ați vrea să le faceți, vă gândiți la ce nu vreți, simțiți ce nu vreți să simțiți, înseamnă că vi se reactivează o amintire celulară.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Science Club Md recrutează voluntari. Devino parte a echipei!
Next 10 tehnici pentru a scrie melodii memorabile
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − seven =