Mici trucuri ca să-ți vină inspirația când ești în pană de idei


În ultimul timp s-a înregistrat o creștere considerabilă a tinerilor care încep a scrie poeme, cărți sau chiar confesiuni. Totuși, fiecare avem zile negre, în timpul cărora inspirația zici că nu mai vine. În acest context vă oferim mici idei care să vă scoată dintr-o situație neplăcută atunci când simțiți nevoia de a scrie, neștiind ce anume.

Vorbește cu prietenii despre idealurile lor

De multe ori inspirația vine de la cei din jur! Să asculți despre visele celorlalți și să îi încurajezi să își urmeze calea poate fi unul dintre cele mai simple moduri de a-ți regăsi ție însăți inspirația.

Învață pe cineva ceva!

Știai că cea mai bună metodă de învățare este să predai cuiva ceea ce dorești să înveți? Când o nouă informație ți se pare imposibil de asimilat, încearcă să o explici cuiva așa cum ai înțeles-o tu și vei vedea cât de ușor îți va fi apoi să o reții! La fel și cu inspirația! Vorbește cu ceilalți despre lucrurile care te inspiră și ideile vor începe să apară.

 Renunță la ce te ține în loc

Sunt unele lucruri de care ne agățăm cu dinții deși știm că nu ne aduc niciun beneficiu. În această categorie pot intra lucruri de care nu mai ai nevoie, relații care nu contribuie la dezvoltarea ta, sau pur și simplu activități cu care te-ai deprins și ți-au intrat în rutină, dar nu îți mai sunt de niciun folos. Învață să mergi mai departe și să nu te mai uiți înapoi.

Dezvoltă o “rutină” a inspiraţiei.

Când deja excelaţi într-un domeniu, e normal să nu vă mai puneţi problema să învăţați ceva nou. Însă unii cercetători au descoperit că atunci când oamenii cred că sunt experţi într-un domeniu, devin mai închişi și dezvoltă ceea ce se cheamă “dogmatism dobândit”. De aceea, reamintiți-vă că, de cele mai multe ori, inspiraţia vine și se păstrează cu ajutorul experienţelor şi informaţiilor noi, ce se pot concretiza în descoperiri personale.

Alegeţi ce vi se potriveşte şi organizaţi-vă timpul pentru a integra în rutina proprie activităţi ce stimulează inspirația: urmați un curs care vă dezvoltă o abilitate nouă, citiţi o carte sau articole de interes, participaţi la întâlniri cu profesionişti, mergeţi într-o călătorie. De exemplu, Bill Gates, obişnuia să plece de la birou câte o săptămână, de două ori pe an, pentru a găsi idei noi. Pentru cei mai mulţi dintre noi, un astfel de plan nu este posibil, dar vă puteţi dedica măcar câteva ore pe săptămână pentru a vă extinde orizonturile.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Prodaniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Metode de a face bani vara ca adolescent
Next Vino la deschiderea Centrului Municipal de Tineret în sectorul Buiucani
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − one =