Creatorii de film din RM se pot înscrie la Sarajevo Film Festival


Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova anunță că înscrierile în cadrul celei de-a 28-a ediții a SARAJEVO FILM FESTIVAL sunt deschise. Evenimentul va avea loc în perioada 12 – 19 august 2022.

Organizator

Obala Art Centar Sarajevo este fondatorul și organizatorul Festivalului de Film de la Sarajevo. Festivalul de Film de la Sarajevo este un eveniment anual organizat la cinematograful Obala Art Centar și în alte locații.

Obiective

Festivalul de film de la Sarajevo este un festival internațional de film cu accent pe cinematografia regională, deoarece scopul său specific constă în promovarea și sprijinirea dezvoltării cinematografiei regionale și a autorilor. Scopul său este de a acționa ca principalul punct de întâlnire în care cinematograful internațional și regional converg într-un spirit de cooperare și schimb cultural prin prezentarea celor mai bune și mai recente realizări din cinematografia mondială.

Festivalul de Film de la Sarajevo își dedică Programul Competiției exclusiv filmelor regionale, prezentând premiere mondiale, internaționale, europene și regionale ale unor filme din: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Ungaria, Kosovo *, Malta, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Când?

Al 28-lea Festival de Film de la Saraievo va avea loc la Saraievo și online în perioada 12-19 august 2022.

Jurizare

Programele Competiției Juriile internaționale vor fi formate din reprezentanți de seamă: regizori, actori și actrițe, producători, programatori de festivaluri de film, critici de film și reprezentanți ai sectorului cultural.

Vor fi înființate patru jurii internaționale, câte unul pentru fiecare secțiune competitivă – lungmetraj, scurtmetraj, documentar și film studențesc.

Pentru mai multe detalii accesați acest link.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Acceptă Provocarea #MiercureaVerde lansată de Agenția de Mediu
Next Târgul Meșterilor populari la Muzeul Național de Etnografie
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × one =