Cronograf Tur la Tohatin te invită să descoperi două excepționale filme autohtone

Cinema, Cronograf, Tohateen Hub, Festival de film,

Festivalul Cronograf este unicul festival internaţional de film din Republica Moldova care are loc în Chişinău din 2001. Iniţiat de un grup de tineri cineaşti din capitală, acesta aduce anual filmele documentare de ultima oră pentru publicul autohton.   

Recent Crongraf Tur a vizitat Chişinăul, acum îl întâlnim la Tohatin. Vă invităm pe data de 3 august, ora 21:00, în incinta Casei de cultură a comunei Tohatin pentru a viziona filme documentare autohtone.

“Înot pentru pace” este un film despre Ion Lazarenco Tiron, al optulea om de pe glob care a traversat înot cele 7 strâmtori ale lumii, dar unicul care a reușit această performanță din prima încercare. Moldoveanul a fost declarat în 2018 cel mai bun înotător în ape deschise, iar în luna ianuarie a anului curent a fost înaintat de către Guvernul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019.

“Acasă la Japca” este un film care descrie viaţa măicuţelor de la mănăstirea Japca din Floreşti, unul dintre cele mai vechi şi frumoase aşezăminte monahale din ţara noastră şi una dintre puţinele mănăstiri care a funcţionat şi în perioada sovietică. Cei care au avut posibilitatea de a viziona filmul la Chişinău au fost frapaţi de sinceritatea şi credinţa din ochi măicuţelor. Filmul tinerei Olga Pascaru este considerat punctul culminant al festivalului în acest an. 

Mai multe detalii despre eveniment găsești AICI.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//Business Consulting Institute angajează specialist în scriere de proiecte
Next Află mai multe despre psihologie în cadrul proiectului „Psychology leades the world”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 10 =