Sesiune de informare: Obținerea statutului de întreprindere socială


Eco-Razeni organizează o serie de informare cu privire la aspectele practice și legislative ale unei întreprinderi sociale, cu experți și practicieni în domeniu.

Antreprenoriatul social în Republica Moldova se află în faza inițială de dezvoltare, iar în ultimii zece ani au fost lansate aproximativ 48 de inițiative de antreprenoriat social, dintre care doar patru au obținut oficial statutul de întreprindere socială și inserție. Deși cadrul legal de reglementare al antreprenoriatului social în țara noastră este suficient de explicit, aplicarea practică a acestor dispoziții este dificilă.

Reieșind din situația actuală, una dintre prioritățile proiectului este facilitarea schimbului de informații și bune practici, acordarea de asistență calificată din partea experților, învățarea reciprocă a antreprenorilor sociali din Republica Moldova.

Despre subiectele sesiunilor:

Prima sesiune de informare are cel mai popular subiect – obținerea statutului de întreprindere socială și va fi organizată online pe 23 septembrie 2021, ora 14:00.

Dacă doriți să aflați cum să obțineți statutul de întreprindere socială, nu ratați acest eveniment. Înregistrați-vă AICI.

Participând, aveți oportunitatea de a afla de la experți și practicieni cum să obțineți pas cu pas statutul întreprinderii socială în Republica Moldova:

  • modificarea documentelor de fondare ale întreprinderii;
  • depunerea dosarului la Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social;
  • înregistrarea modificărilor la Agenția Servicii Publice etc.

Proiectul „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina”, contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth. Proiectul este implementat în perioada 2020 – 2022, de un consorțiu de organizații partenere: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), Eco-Răzeni (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ERIM: Granturi pentru campanii de informare despre pandemia COVID-19
Next Tinerii din sudul țării dau dovadă de spirit civic și sunt o forță puternică de activism comunitar
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − 3 =