27 martie – Ziua Mondială a Teatrului. Vezi ce spectacole poți urmări online


ziua mondială a teatrului

Anual, la data de 27 martie, Republica Moldova, alături de alte 100 de țări ale lumii, marchează Ziua Mondială a Teatrului. Cu acest prilej, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării transmite un mesaj de gratitudine și înaltă admirație pentru actorii, dramaturgii și regizorii de teatru din țara noastră, care în această perioadă dificilă, determinată de pandemia virusului COVID-19, s-au adaptat noilor realități și au reușit să aducă în casele noastre cele mai spectaculoase piese de teatru.

Și în acest an, vom sărbători TEATRUL altfel. Extraordinarii noștri actori ne invită să urmărim de acasă, în siguranță, spectacolele de teatru disponibile online pe paginile/site-urile instituțiilor teatrale.

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” ne invită mâine, 27 martie, începând cu ora 13:30 să vizionăm spectacolul „Take, Ianke și Cadâr” de V. I. Popa, în regia lui V. Rusu. Spectacolul va putea fi urmărit la postul public de televiziune „Moldova 1”. De asemenea, începând cu ora 18:00, în cadrul proiectului „Reuniuni Teatrale” va fi difuzat online pe pagina de Facebook a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, spectacolul  „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia A. Dabija, producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri”

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din mun. Bălți ne așteaptă de Ziua Mondială a Teatrului să urmărim online pe pagina de Facebook a instituției, cu începere de la ora 11:00, premiera spectacolului „Agachi Butterfely” după piesa „Agachi Flutur” de V. Alecsandri, în regia A. Cozub, iar cu începere de la ora 18:00 va fi prezentat spectacolul „Retro” de A. Galin, în regia lui S. Cozub.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” ne invită începând cu ora 17:00 să urmărim pe pagina de Facebook a instituției celebra operă „Boema” de Giacomo Puccini.

„Teatrul în avanscenă”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează Salonul Cultur@Art, „Teatrul în avanscenă”. Evenimentul are drept scop promovarea și valorificarea culturii naționale teatrale, a scriitorilor dramaturgi și dramaturgia teatrală națională, muzica scrisă pentru spectacole, etc.

Salonul Cultur@Art, „Teatrul în avanscenă” va avea loc mâine,  27 martie, ora 9:00, doritorii de a viziona evenimentul o pot face pe canalul You Tube al Bibliotecii Naționale și pe rețelele de socializare ale BNRM, ale partenerilor Moldova9.com și Televiziunea Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova.

„Teatrul – poezia ce se desprinde din carte”

Tot la Biblioteca Națională va fi inaugurată Expoziția de documente „Teatrul – poezia ce se desprinde din carte”, dedicată Zilei Mondiale a Teatrului. Expoziția reunește ediții autume, apărute de-a lungul timpului, cărți, monografii, albume, reviste, materiale ilustrative, obiecte tridimensionale etc. Aceasta  poate fi vizitată în perioada 27 martie – 30 mai 2021, spațiul expozițional, etajul 1, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Sursa: mecc.gov.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // AO Genesis angajează expert în domeniul egalității de gen
Next Zilele EU4Youth organizate de Comisia Europeană
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 13 =