Donează şi încălzeşte o inimă de Crăciun: Campanie de caritate


În ajunul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova vor desfășura, pe 21 și 22 decembrie 2019, Campanie de caritate: “Încălzeşte o inimă”, ediția a V-a. 

Scopul campaniei

De a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare în rețelele de magazine din Chișinău. Timp de două zile, peste 200 de voluntari vor îndemna oamenii să procure și să doneze produse alimentare greu perisabile pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe. Produsele alimentare vor putea fi donate în coșurile special amenajate la ieșirea din magazine.

„Facem apel la bunătatea oamenilor să participe în Campania de Crăciun cu un ajutor alimentar pentru cei aflați la limita existenței. Din aceste donații vor fi pregătite, pe tot parcursul anului, prânzuri gratuite pentru copiii și bătrânii care vin la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis. ”

Ilie Zabica, directorul Fundației Regina Pacis

Colectarea produselor va avea loc în 29 magazine ale rețelelor Linella, Metro, Fidesco, Fourchette, Velmart, Green Hills Market și Supermarket Nr 1.

 „Invităm toate persoanele care vor să contribuie să își alăture eforturile proprii campaniei noastre. Aceste contribuții individuale nu reprezintă doar un simplu act de donație, ci și un mod prin care bunătatea și generozitatea noastră pot oferi o șansă la normalitate celor mai puțin norocoși decât noi.”

Edward Lucaci, președintele Caritas Moldova

În cadrul campaniei din 2018 au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 mii de prânzuri calde la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis. (Unde, zilnic, iau masa 180 de bătrâni și copiii aflați în dificultate). Deasemenea, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a colectat 6 tone care au fost repartizate în 741 pachete și distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova persoanelor în nevoie.

Campania de Crăciun “Încălzeşte o inimă” se desfășoară cu susținerea Centrului Municipal de Tineret Chișinău și rețelelor de magazine:  Linella, Metro, Fidesco, Fourchette, Velmart, Green Hills Market și Supermarket Nr 1.

Mai multe detalii despre această campanie de caritate găseşti la asochirca@reginapacis.org sau la secretariat@caritas.md dar şi aici.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate pentru tine: Vino și petrece o seară la Geneza Art vizionand "Citind pentru Auschwitz"
Next Vino la cea de-a 4-a ediție InspiratiON session, eveniment dedicat celor pasionați de IT
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 2 =