Cum să alegi un job part-time când ești la colegiu


Studenții sunt adesea în poziția unică de a avea nevoie de un venit suplimentar sau de o mulțime de venituri suplimentare, având în același timp foarte puțin timp pentru a lucra efectiv.

În timp ce studiezi, te poți alătura activităților extracurriculare și petrece timpul cu prietenii, ceea ce poate fi o prioritate pentru studenții de la facultate și pentru cei care doresc să câștige niște bani. Astfel, un loc de muncă cu jumătate de normă este probabil cel mai bun răspuns.

Daca ești în căutarea unui job part time dar nu știi de unde sa incepi, acest articol te poate ajuta

1. Găsește un job în cadrul universității

Înainte să începi să cauți un job undeva în localitatea ta, verifică dacă nu sunt joburi în cadrul universității. Un job pe campus va fi mai ușor de balansat, deoarece nu va trebui sa alergi de la muncă la studii.

2. Oferă-ți serviciile

Daca nu ai posibilitatea să bați din ușă în ușă căutând un job, ai putea pune afișe prin localitatea ta, eventual cineva te va contacta. Publicitatea online tot te poate ajuta. De asemenea, dacă te simți confortabil/ă oferă-ți serviciile prietenilor sau profesorilor tăi. Cu puțin noroc, vei găsi un job bun cu ajutorul lor.

3. Caută ceva care este aproape de campus

Nu căuta ceva prea departe, mai ales dacă nu ai o mașină sau un alt mod de a ajunge la campus fără a folosi transport public. 

4. Caută joburi libere cu orar flexibil online

Internetul îți va fi de folos când cauți un job, sunt sute de site-uri doar cu oferte de joburi pentru studenți la colegiu. Întrucât va trebui sa balansezi un job și studiile, cel mai bine ar fi sa specifici ca ai nevoie de un orar flexibil. 

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine! Mai multe exemple găsiți chiar pe site-ul nostru: www.youth.md. 

Reporter Youth.md: Sirbu Bianca

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Clubul Voluntarilor ARTICO organizează un nou eveniment offline „Play With Us”
Next CRPE – R. Moldova: Ghiduri de informare pentru tineri despre pandemie și vaccinare
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =