Conferință online: Consiliile locale de tineret la scară internațională, Zoom, Portugalia, 6-7 iulie 2022


Cu această conferință de 2 zile, se intenționează a lansa schimbul internațional de experiențe și perspective asupra calității consiliilor locale de tineret la nivel larg, internațional și intercontinental.

Despre conferință
Aceasta reunește diverse părți interesate din domeniul tineretului, cum ar fi organizații neguvernamentale, reprezentanți ai municipalităților, cercetători, lucrători de tineret și lideri de tineret, pentru a discuta despre importanța participării tinerilor la nivel local pe toate țările și continentele participante. Participanții la conferință vor avea ocazia să discute și să împărtășească idei, experiențe și bune practici pentru implicarea tinerilor în procesele de luare a deciziilor, oferindu-le astfel o voce și un rol activ în comunitățile locale.

Conferința este, de asemenea, un moment de lansare pentru CONSILIILE LOCALE DE TINERET LA SCĂRĂ INTERNAȚIONALĂ – un proiect de 2 ani finanțat de Uniunea Europeană, cu o mulțime de experiențe interesante, formare și rezultate încă de urmat.

Când?
Conferința are loc pe 6 și 7 iulie, între orele 10:30-14:00 CEST ONLINE.

Participarea în ambele zile nu este necesară.

Limba de lucru:
Engleza

Eveniment recomandat pentru:

  • Lucrători de tineret, formatori, lideri de tineret, manageri de proiecte pentru tineret,
  • factori de decizie pentru tineret,
  • cercetători pentru tineret,
  • ofițeri municipali, factori de decizie politică,
  • reprezentanți ai ONG-urilor și instituțiilor interesate de noi instrumente și argumente pentru discuții despre consiliile locale de tineret din țările lor.

Detalii și înscriere: aici.

Termen-limită de aplicare: 01 iulie 2022.

Despre proiect
Pornind de la ideea că tinerii sunt forța motrice a societății, capabili să influențeze procesele de luare a deciziilor și să modeleze viitorul realității lor de la nivel local până la nivel global, acest proiect își propune să promoveze potențialul tinerilor de a fi cetățeni activi și actori ai schimbării sociale fundamentale în comunitățile lor locale.

Proiectul a fost lansat în mai 2022. Acesta conectează experiențele țărilor din regiunea mediteraneană, și anume Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Palestina, Portugalia și Tunisia. Este finanțat din Programul Erasmus+ de Dezvoltare a Capacităților în Domeniul Tineretului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eveniment pentru tineri: Descoperă profesia de designer grafic
Next Ziua Națională a Portului Popular la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, duminică, 26 iunie 2022
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + 2 =