Ziua Națională a Portului Popular la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, duminică, 26 iunie 2022


Pe data de 26 iunie 2022, începând cu orele 10:00, se va desfășura Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul este organizat sub egida Ministrului Culturii, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Această sărbătoare are drept scop promovarea valorilor autentice ale patrimoniului cultural imaterial, prin intermediul costumului tradițional.

În acest context a fost elaborată Expoziția de planșe „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”.

Programul evenimentului începe la ora 10:00.
Vernisarea expoziției de tablouri, cu genericul „Podoaba veșniciei – expoziție de pictură a artistei Galina VIERU și costume tradiționale din patrimoniul muzeal”. Tablourile artistei sunt inspirate din arhitectura vernaculară și portul de sărbătoare a femeilor din sate – dialogul acestor două arte a habitatului și vestimentației, redau frumusețea autentică a creației populare.

Între orele 11:00-13.00, în scena Muzeului va evalua Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”. Orchestră dirijată de Nicolae BOTGROS, artist al poporului, Cavaler al Ordinului Republicii și alți interpreți din Republica Moldova.

Tradițional, se va desfășura Târgul Meșterilor Populari, între orele 10.00-16:00. Participă meșteri specializați în confecționarea diferitor componente ale costumului popular, podoabelor, dar și altor piese meșteșugărești utilitare sau de decor.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Conferință online: Consiliile locale de tineret la scară internațională, Zoom, Portugalia, 6-7 iulie 2022
Next Vino la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine, Chișinău, 25-26 iunie 2022
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 4 =