Citeşte despre cum vremea de afară te poate influenţa


vremea

Dacă nu ştiai, vremea de afară, conștient sau inconștient, afectează alegerile zilnice pe care le faci și nemijlocit, starea ta psihologică.

Te ajută să determini dacă să te îmbraci ca să îți fie cald, să te bucuri de activități exterioare sau să stai în interior, să te evacuezi într-un loc sigur în condiții meteorologice extreme. Poate avea atât efecte imediate, cât și întârziate asupra sănătății, bunăstării generale. Nu confunda clima și vremea cu aceleași fenomene, deoarece nu sunt. Clima reprezintă condițiile meteorologice medii pe parcursul mai multor ani, în timp ce vremea este ceva care se poate schimba în fiecare zi, în fiecare locație din întreaga lume.

Accidentele cerebrale, atacurile de inimă cresc în timpul iernii. Vasele de sânge se limitează la vremea mai rece, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale în organism. Ca mecanism de supraviețuire natural la toate mamiferele, vasele de sânge se constrâng să mențină temperatura corpului și să controleze căldura în timpul iernii. Presiunea arterială crește, deoarece există mai puțin spațiu pentru ca sângele să se deplaseze prin sistemul circulator. Un studiu de la Universitatea din Florida a descoperit că atacurile de cord fatale își au vârful în lunile de iarnă.

Când vremea aduce tristețe

Tulburarea afectivă sezonieră apare frecvent în rândul persoanelor care trăiesc sub prezență constantă de nori sau a cantității reduse de lumină solară directă. La persoanele diagnosticate cu această tulburare, depresia se instalează, de obicei, la debutul căderii și se disipează atunci când Pământul se întoarce în primăvară la locația lor. Deși SAD (seasonal affective disorder) poate afecta pe oricine, mai multe femei par să experimenteze acest tip de depresie decât bărbați. Printre simptome se numără iritabilitate, probleme de concentrare, modificări ale obiceiurilor de somn și de alimentație și pierderea interesului pentru activități. Ce sa faci ca să depășești SAD? Lumina soarelui, vitamina D sau ore petrecute sub lămpi de terapie ușoară.

Mâncarea ce o consumi

Vremea și clima joacă un rol important în fructele și legumele pe care le mănâncă oamenii. Cu anotimpuri de creștere limitată a culturilor, anumite alimente și legume sunt mult prea rar întâlnite. Condițiile de inundație sau secetă, precum și înghețurile severe, pot șterge culturi întregi, iar asta afectează în mod deosebit starea ta!

Și, cu siguranță, ai auzit de durerile provocate de anumite fenomene meteorologice! Organismul uman este foarte sensibil la schimbările din mediu, iar presiunea atmosferică ce vine în adaos tuturor precipitațiilor conduce la dureri!

Dar pe tine cum te afectează vremea de afară? Împărtășește-ți opinia cu Youth.md pe pagina de Facebook și ajută-ne să îți devenim mai aproape!

Reporter: Sabina Butnaru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaşte mai detaliat ce reprezintă genul de muzică BLUES!
Next Cinci startup-uri pentru tineri activi pasionați de dezvoltare
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =