Cunoaşte mai detaliat ce reprezintă genul de muzică BLUES!


genul de muzică

Pentru toţi pasionaţii de muzică se ştie că blues-ul este genul de muzică american, având originea de la sfârșitul anilor 1800.

Cele două tipuri de Blues sunt:

  1. Bluesul vocal reprezintă tristețea, iubirea, luptele personale, norocul. Genul dat nu se limitează la tragediile vieții. Poate fi bucuros, exuberant și să afișeze sentimente pozitive. Acest gen este folosit și pentru a sărbători viața. Câțiva vocaliști de blues celebri au fost: Bessie Smith, Big Joe Williams, Ma Rainey.
  2. Bluesul instrumental are o istorie excelentă de auto-exprimare prin stilul improvizațional al marilor muzicieni. Artiști celebri ai Blues-ului, precum: B.B. King, Big Bands of Count Basie, Buddy Rich, Gordon Goodwin interpretează topuri de jazz-blues cu cei mai performanți jucători improvizaționali.

De unde a apărut genul de muzică Blues?

De-a lungul anilor, au existat multe opinii despre locul în care a apărut Blues. Unii spun Delta Mississippi, cum spun alții, New Orleans. De dragul argumentului, vom spune că a fost Sudul.

Cum a început Blues?

Blues-ul și-a avut începuturile în tradiții spirituale africane. Cântările africane și cântecele de lucru din plantațiile din sud au fost începuturile blues-ului.

Nici o persoană nu a inventat acest gen muzical. Totuși, câțiva oameni au susținut că au descoperit-o, fapt neconfirmat ulterior.

De unde a apărut termenul Blues?

Termenul de blues datează din secolul al XVII-lea. Este o expresie engleză The Devil Blues, deoarece s-a referit la ceea ce știm probabil astăzi ca fiind mahmureală după ce am băut o cantitate bună de alcool. Termenul albastru era argou pentru băut.

Jazz și Blues sunt același lucru?

Mulți oameni cred că jazz și blues sunt aceleași lucruri. Cert este că jazz și blues sunt două stiluri diferite de muzică.

Progresia sa de douăsprezece baruri de blues identifică blues. Jazz-ul este mult mai complicat melodic, ritmic și armonic. Compozitorii de jazz vor încorpora blues în designul structural al unei compoziții.

Tu ce părere ai despre Blues? Împărtășește-ți opinia cu Youth.md pe pagina de Facebook și stai conectat pentru a afla despre mai multe stiluri muzicale.

Reporter: Sabina Butnaru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Eşti student? Citeşte despre 10 cele mai bune universități din lume!
Next Citeşte despre cum vremea de afară te poate influenţa
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 16 =