7 motive pentru care să mergi la IarmarEco în acest weekend


În acest weekend, în parcarea clădirii Kentford, începând cu ora 11:00, se va desfășura un eveniment mult așteptat unde vor participa producători autohtoni din toate regiunile țării. IarmarEco revine în forță și anul acesta cu un program de activități dedicate ecologiei, o temă foarte actuală și o situație critică pentru natură.

La IarmarEco, din fericire, puteți dedica timpul anume acestui subiect, participând în cadrul mai multor ateliere organizate odată cu iarmarocul. 

  • Atelier de reutilizare a plasticului

Ghidați de Eugenia Encov-Titica, vom meșteri, copiii și părinții, diverse containere pentru păstrarea lucrurilor mici și mai mari, torbe din fibre plastice și poate chiar și un hamac! Luați cu voi tot ce e din plastic inutil acasă și aduceți-l la piață, iar acolo îi veți găsi o nouă utilitate.

  • Primii pași în permacultură.

Prin acest atelier veți face cunoștință cu o modalitate de proiectare a mediului astfel încât acesta să se autosusțină. Scopul permaculturii este  să creeze sisteme stabile, productive, care să răspundă nevoilor umane și să integreze armonios locuitorii în mediul lor.

  • Training despre Eco Feminism

Va fi abordat rolul femeii în ecologie, iar în calitate de trainer va fi Erica Zucec, care reprezintă un exemplu al modelului de comportament ecologic și democratic din Republica Moldova.

  • Loteria cu produse ecologice.

Fiecare persoană care vine la iarmaroc se poate înregistra gratuit pentru loterie, unde eventual poate câștiga premii donate din partea producătorilor ce vor participa la târg.

  • Eco parenting

De vreme ce copii sunt viitorul este important să le oferim o educație ecologică cât mai corectă, pentru a le asigura un viitor cât mai frumos și sigur.  Dacă aveți copii, surori sau frați mai mici nu ezitați si participați neapărat la acest atelier. De asemenea, vor mai fi ateliere despre drumeții sustenbile, yoga, masterclass de tobe americane și multe altele.

Pentru mai multe întrebări legate de lista activităților, accesați acest link.

Reporter: Marina Daniliuc

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să începi noul an școlar în forță? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți organizezi activitățile
Next GROW ME UP RECRUTEAZĂ! FĂ ȘI TU PARTE DIN FAMILIA LOR!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =