Vrei să începi noul an școlar în forță? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți organizezi activitățile


A venit în sfârșit toamna, perioada mult așteptată de unii și mai puțin de alții, în care revenim la posturile de muncă sau la școală/liceu/colegiu după ce ne-am încărcat la maxim bateriile în timpul vacanței de vară.

Această perioadă este în fiecare an la fel de solicitantă și interesantă, mai ales pentru elevii treptei liceale, cei care pe lângă orele de curs, frecventează și ore suplimentare, ce îi ajută să se descurce la examenele de bacalaureat. Iată de ce o bună organizare a timpului liber este primordială.

Youth.md vă oferă astfel câteva sfaturi demne de urmat în prag de an școlar pentru realizări cât mai frumoase.

  1. Stabilește-ți prioritățile!

Indiferent în ce clasă ești, ar trebui să știi deja la ce obiecte te pricepi cel mai bine și pe care să te axezi cel mai mult, disciplinele școlare care îți aduc plăcere și nu reprezintă un chin pentru tine. Nu înseamnă că restul disciplinelor trebuie neglijate. Doar trebuie să fim conștienți că este destul de greu să reușești în aceeași măsură în toate. Găsește care sunt punctele tale forte și indiferent ce faci, fă-o cu plăcere!

      2. Fii responsabil și organizat!

Chiar dacă ți se pare că ai multe pe cap la început de an și nu știi cu ce să începi, și ai îndoieli dacă vei reuși să faci totul ca la carte, primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți faci ordine în gânduri. Apoi ia o agendă (sau dacă ai o altă metodă de a-ți organiza activitățile, e la fel de bine) și aranjeaza-ți task-urile și activitățile, începând cu cele urgente și finisând cu cele mai puțin importante. Și după ce vei termina vei fi mult mai încrezător și vei reuși să le realizezi pe toate la timp.

      3. Odihnește-te! 

Cu toate că sună banal și clișeic deja, ODIHNA ESTE ABSOLUT NECESARĂ! Și nu ne referim doar la cele 7-8 ore de somn, dar și la mici pauze între cursuri, atunci când îți faci temele pentru acasă sau atunci când simți tu nevoia. În acest mod vei reuși cu siguranță să fii mult mai eficient în ceea ce faci.

      4. Practică sportul!

Decide care activitate fizică îți este pe plac și începe să o practici. Pe lângă faptul că sportul te menține într-o formă foarte bună, te ajută să scapi de stres și de presiunea acumulată pe parcursul zilei, dar și este o metodă foarte bună de a medita, de a-ți evalua deciziile și de a-ți programa următoarele mișcări.

      5. Acceptă provocări noi!

E un nou an, deci de ce să nu fie și un nou început? Fie că alegi să înveți o nouă limbă, te mulți la un nou liceu, intri într-o organizație de voluntariat, găsești un job part-time sau începi un stagiu, este șansa ta să demonstrezi că ești mai bun decât anul trecut și că investești timp și energie în procesul tău de creștere și dezvoltare.

Și nu uita, indiferent cât de dificilă și plictisitoare ni se pare uneori școala, aceasta nu se rezumă doar la învățat… Ea în sine reprezintă cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre de adolescent, în care ne creăm cele mai memorabile amintiri. Așa că nu uita și de distracție din când în când, pentru că e bine meritată după o săptămână dificilă. And keep calm, vei reuși, e abia începutul!

Reporter: Adelina Micleușanu

Previous Fă o faptă bună și participă la ADOPT ME FEST
Next 7 motive pentru care să mergi la IarmarEco în acest weekend
Laura Catărău
About the author

Laura Catărău

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *