Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Vezi mesajul secretarului general ONU Antonio Guterres pentru jurnalişti

Tineri , presă liberă, jurnalişti

Astăzi, 3 mai , este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. 3 mai 2018 reprezintă aniversarea de 25 de ani de la stabilirea de către ONU a Zilei Mondiale  a Libertății Presei. Inițiativa creării acestei zile a apărut în 1991 în cadrul Conferinței Generale UNESCO și a fost promulgată la data de 23 Decembrie 1993 de Adunarea Generală ONU.

În acest sens, secretarul general  ONU – ANTONIO GUTERRES a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile.

” O presă liberă este esențială pentru pace, justiție și drepturile omului. Este esențială pentru construirea unor societăți transparente și democratice și menținerea responsabilității celor la putere. Este vitală pentru dezvoltarea durabilă. Jurnaliștii și angajații din domeniul mass-media pun în evidență provocările locale și globale și scot la iveală istoriile care trebuie relatate. Serviciul lor pentru public este de neprețuit. Trebuie adoptate şi puse în aplicare legi care protejează jurnalismul independent, libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Infracțiunile împotriva jurnaliștilor trebuie să fie urmărite penal.
De Ziua Mondială a Libertății Presei din 2018, invit guvernele să consolideze libertatea presei și să protejeze jurnaliștii. Să promovăm o presă liberă înseamnă să luptăm pentru dreptul nostru la adevăr.”

Ziua mondială a libertăţii presei este celebrată în peste 100 de evenimente organizate pe întreg mapamondul.

Previous Participă la seminarul gratuit "Scrierea de texte" oferit de CreativeAD
Next Îţi doreşti să devii un avocat profesionist? Aplică la seminarul gratuit "Dreptul la un proces echitabil în cauzele penale".
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *