5 exerciții ușoare pentru a te menține în formă în carantină!


exerciții ușoare

Cu siguranță, îți dorești să ieși din perioada carantinei într-o situație corporală nu mai rea decât cea cu care ai început. Pentru a te menține, este necesar să urmezi un regim alimentar corespunzător, practici activități zilnice și, desigur, un pic de sport nu ar strica. Îți propunem acum 5 exerciții ușoare, executarea cărora nu ți-ar fura mult timp!

Exerciţiul nr. 1

1. Din poziţia stând culcat pe spate, mâinile pe lângă trunchi, se ridică picioarele perfect drepte la 30 de grade. Ai grijă să menţii abdomenul încordat, deoarece zona lombară trebuie să stea lipită de saltea. Inspiră şi expiră adânc de trei ori.
2. Mai ridică puţin picioarele la 60 de grade, menţinându-le şi aici timp de trei respiraţii complete. Fără să le îndoi!
3. Mai ridică încă puţin picioarele până ajung la 90 de grade, menţine poziţia timp de trei respiraţii complete şi începe exerciţiul invers, iar pe măsură ce duci picioarele către sol opreşte-te la 60 de grade şi 30 de grade.

Exerciţiul nr. 2

Exercitii pentru tonifiere

1. Din poziţia stând pe genunchi şi mâini, îndoaie mâinile şi sprijină tot antebraţul de sol. 2. Întinde picioarele, având grijă să ţii încordat abdomenul, astfel încât tot corpul să fie în linie dreaptă.
3. Menţine această poziţie cât mai mult timp, începând cu câteva secunde şi mărind timpul pe măsură ce-ţi permite rezistenţa.

Exerciţiul nr. 3

Exercitii pentru tonifiere

1. Din poziţia stând culcat pe burtă se îndoaie mâinile şi se pun palmele la nivelul pieptului.
2. Picioarele sunt întinse şi uşor depărtate, fără să depăşească linia şoldurilor.
3. Punând presiune în braţe, ridică trunchiul de la sol până când mâinile sunt întinse. Umerii trebuie lăsaţi în jos şi aduşi puţin în spate. Menţine poziţia timp de 30 de secunde, revin-o la sol şi repetă mişcarea.

Exerciţiul nr. 4

Exercitii pentru tonifiere

1. Din poziţia culcat pe burtă se duc braţele pe lângă corp şi se presează cu palmele pe sol. 2. Bărbia trebuie să fie aşezată pe saltea, iar în timp ce încordezi abdomenul şi presezi în palme se ridică picioarele sus.
3. Menţine poziţia câteva respiraţii complete, revin-o cu picioarele la sol şi repetă mişcarea.

 Exerciţiul nr. 5

Exercitii pentru tonifiere

1. Din poziţia culcat pe spate se aduc picioarele îndoite la piept.
2. Întinde picioarele, în timp ce mâinile tale sprijină zona lombară pentru a face lumânarea perfect. 3. Menține poziția timp de 30-60 de secunde, după care se revine aducând picioarele la piept din nou şi rulând uşor coloana pe sol, vertebră cu vertebră.

Și nu uita, a menține un corp sănătos e mai ușor și plăcut decât a trata unul bolnav așa că #staiacasă și împărtășește-ți opinia cu Youth.md referitor la exerciții ușoare fizice pe care le preferi!

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum desenezi un COMICS? workshop online cu Octavian Curoșu
Next Webinar despre instrumente și soluții pentru comunicarea online
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 12 =