Evenimente pentru tineri // CJI anunță ce activități vor fi organizate în luna februarie


evenimente pentru tineri cji

Evenimente pentru tineri // Calendarul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) este și în această lună plin de activități utile pentru jurnaliști, elevi, profesori și consumatorii de media.

Concurs de granturi:

În februarie, câștigătorii concursului de granturi pentru realizarea campaniilor împotriva dezinformării și propagandei în media vor demara implementarea proiectelor. AO TARSMI (Tuk.md) va realiza proiectul „Sporirea nivelului de gândire critică în rândul vorbitorilor de limbă rusă din Taraclia prin demascarea falsurilor, manipulării și a propagandei «Gândește-te ce informație consumi»”, iar ÎI „Deleu-Delev” va realiza un film documentar în cadrul proiectului „FAKENEWS: Mic manual de campanie electorală”.

Educație media:

Pe data de 4 februarie, 70 de elevi de la liceul cu predare în limba rusă „Mihail Lomonosov” din orașul Orhei vor afla ce presupune gândirea critică în cadrul unei noi lecții online de educație media susținută de jurnalistul Dumitru Stoianov. Și studenți din universitățile din țară vor beneficia de ateliere de educație mediatică.

Instruiri online:

În perioada 9-10 februarie 2021, 11 redacții media selectate în prima etapă a concursului de granturi mici, desfăşurat în cadrul proiectului „Înţelegerea audienţei prin asistență digitală”, vor beneficia de o instruire online susținută de expertul media Serge Sakharau, fondatorul şi redactorul-şef al publicaţiei CityDog.by din Minsk, Belarus. Participanții îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele în materie de planificare și creare a conţinutului editorial în funcție de grupurile-țintă, vor analiza datele privind audienţa, vor discuta oportunități inovative de marketing și promovare în domeniul media și vor examina noi modalităţi de dezvoltare digitală a presei.

Instruiri pentru profesori:

Tot în această lună, CJI va lansa două apeluri de participare la instruiri în domeniul educației media pentru profesorii treptei de liceu, care predau în școlile de limbă rusă din nordul și sudul țării. Instruirile vor fi moderate de Natalia Grîu, autoarea curriculumului și manualului Educație pentru media, și jurnalistul Dumitru Stoianov.

Podcast cuMinte:

La Podcast cuMINTE, în februarie, vom lansa o ediție în care discutăm cu psihologi, cercetători și jurnaliști despre pericolele rețelelor sociale și riscuri cărora se supun tinerii ce vor să se remarce pe diferite platforma. În cea de-a doua ediție vom aborda inteligența socială și oportunitățile pe care le-ar putea oferi în upta cu manipularea și falsurile.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous B.P.Hasdeu vă invită la o nouă ediție a Programului „Chișinăul citește”
Next Job // Centrul CONTACT angajează asistent de proiect
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + sixteen =