Tic-tac, Tic-tac, pregătit de atac ?! Înfruntă timpul în perioada de carantină


carantină

Trecerea ireversibilă a timpului ne face de cele mai multe ori să regretăm neproductivitatea noastră. Se scurg orele, săptămânile, lunile. În perioada carantinei, dat fiind faptul că dispunem de două ori mai mult timp liber, este esențial să-l utilizăm în favoarea noastră.

Iată câteva idei cu care te poți „înarma” și care te vor ajuta în acest sens:

1. Vizitează locuri și ia parte la concerte live în mediul online

Dacă până la carantină nu-ți permiteai să investești în experiențe culturale, acum e mai mult decât oportun să o faci. Nu ai nevoie să aloci prea multă energie și bani din belșug, pentru a vizita Casa Albă, într-un tur virtual (https://artsandculture.google.com/partner/the-white-house ). Poţi să audiezi „Libertango” de Astor Piazolla într-o „variantă de carantină” cu o cupă de vin în mână și persoana dragă alături.

2. Go green”, crește-ți plantele la tine acasă

Să facem exces de fast-food-uri în perioada de carantină este cel mai greșit lucru, care ne poate afecta atât fizic, cât și moral. Tocmai de aceea, un regim corect și echilibrat, care va include fructe și legume proaspete crescute de tine, însuți, îți va oferi o stare de bine și un corp sănătos. Nu vorbim de o întreagă fermă, plină de produse. Poți începe, simplu, cu câteva ghiveciuri pe pervazul tău. Această activitate te va ajuta să fii și mai responsabil, dar și mai ECO.

3. Plănuiește-ți o ulterioară vacanță

Știm cu toții cât de mult ne lipsește marea sau muntele. În ciuda faptului că nu avem posibilitatea de a ne deplasa momentan, nu înseamnă că nu putem să ne plănuim un viitor sejur. Ba mai mult, putem economisi o groază de bani, în timp ce analizam minuțios propunerile pe piața serviciilor hoteliere și nu doar.

4. Descoperă ce pot face două mâini dibace”

Provoacă-te la noi încercări. Chiar dacă până acum nu ai avut tangențe cu lumea artei, nu te limita și sparge cochilia îngustă. Dacă este deja un amator, perforează cochilia fără a o sparge. Poți experimenta lumea broderiei, a țesutului sau de ce nu cea a filigrănării hârtiei (cunoscută și ca tehnica quilling).

Doar cu pași mici, dar siguri, poți să-ți creezi perioada de carantină într-o adevărată ”destinație”, cu experiențe unice și deosebite, pentru lumea ta interioară, dar și pentru cea dinafară.

Youth.md te așteaptă să ne laşi un mesaj cu impresiile în urma lecturii acestui articol și cu cele aprovizionate în urma izolării !

Reporter: Cernea Victoria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar gratuit: 5 strategii cum să gestionezi sarcinile și să ai mai mult timp liber
Next Câteva sfaturi pentru a face lectura o experiență eficientă și plăcută
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =