Vrei să prezervi ecologia? Descoperă celebrități care au același vis ca și tine!


ecologie masuri de protectie

Când vorbim despre celebrități mereu menționăm hainele de brand sau viețile luxoase. Totuși, printre cei bogați se evidențiază câțiva adevărați campioni ai naturii care sunt preocupați de protecția ecologiei. Astfel, aceștia și-au folosit popularitatea pentru a atrage atenția asupra acestei probleme globale.

Așadar, îți prezint câteva celebrități care nu numai sunt îngrijorate de starea actuală de „sănătate” a naturii, dar și au luat acțiuni concrete în acest scop, fiind un exemplu pentru noi toți.

C:\Users\Natalia\Downloads\Leonardo-Dicaprio-climate-change-t.jpg

Leonardo DiCaprio

Regele cinematografiei care nu s-a limitat la Hollywood și și-a extins domnia și asupra ecologiei, nu este nimeni altul decât Leonardo DiCaprio. Acesta este un adevărat ecologist, fapt demonstrat prin discursul său la câștigarea premiului Oscar din 2016 care a fost dedicat încălzirii globale.

Activismul actorului din „The Revenant” a început din 1998, odată cu înființarea unei fundații ce îi poartă numele cu scopul de a proteja ultimele locuri sălbatice ale Pământului și a încuraja o relație armonioasă între umanitate și lumea naturală. Până acum fundația a acordat granturi de peste 80 de milioane de dolari în peste 50 de țări.

C:\Users\Natalia\Downloads\ecocurrent-janfeb2019-dicaprio-foundation-o1hvz241uci6mn9abxsp8a3vtmsl65uivbscjsrhtk.jpg

Pentru a spori atenția și mai mult asupra acestei probleme, actorul a produs și colaborat la o serie de documentare precum: „The 11th Hour” sau „Before the flood”. De asemenea, DiCaprio activează în numeroase consilii de mediu, inclusiv „Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale”, „Global Green SUA”, „World Wildlife Fund” și „Fondul internațional pentru bunăstarea animalelor”. Pe lângă donațiile considerabile pe care le-a făcut de-a lungul anilor, actorul s-a angajat să renunțe la avioanele private și conduce o mașină hibrid Prius.

Cate Blanchett

C:\Users\Natalia\Downloads\Cate+Blanchett+Greening+Wharf+Sydney+Theatre+Y6VaXn_Rfmrx.jpg

Cate este o altă actriță renumită ce deține Oscar-ul, care a trecut la un stil de viață eco, încurajând și pe alții să facă la fel. Pentru o perioadă îndelungată, aceasta a fost ambasadoare pentru „Australian Conservation Foundation” și în prezent este fața campaniei „Cui pe pământ îi pasă”, care își propune să reducă poluarea cu efect de seră.

În 2010, în calitate de directori co-artistici ai Companiei de Teatru din Sydney, Cate și soțul ei au dezvoltat proiectul „Greening the Wharf”, cu ajutorul căruia au plasat 1900 de panouri solare la teatrul Wharf din Sydney. Acest lucru asigură acum 70% din necesarul de energie electrică al teatrului și, împreună cu un sistem de recoltare a apei de ploaie, îl va transforma în cele din urmă complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Sub îndrumarea ei, teatrul a început să refolosească și să recicleze costume și recuzită.

De asemenea, în 2011 actrița australiană s-a pronunțat pentru un plan de impozitare a carbonului care să limiteze emisiile de gaze cu efect de seră.  Personal, aceasta locuiește într-o casă „verde”, în totalitate în afara rețelei electrice.

Brad Pitt

C:\Users\Natalia\Downloads\brad-pitt-new-orleans-tease-today-150507_9581a2ce9ef52078d51cf0514cb76573.jpg

Nu este de mirare că pe lângă toate actele de caritate pe care le face, acest actor celebru este și un activist al mediului.

Împreună cu fosta sa soție Angelina Jolie, el a fondat „Fundația Maddox Jolie-Pitt”, care donează resurse campaniilor de conservare a faunei sălbatice. 

Totodată, acesta a mai fondat o organizație nonprofit „Make It Right”, pentru a ajuta la construirea de reședințe în New Orleans pentru persoanele afectate de uraganul Katrina. Construcțiile date  vor avea nu numai caracteristici ecologice, dar și vor fi construite folosindu-se inginerie avansată pentru a rezista vânturilor puternice și inundațiilor. Pitt a donat mai mult de 5 milioane de dolari doar acestui proiect.

C:\Users\Natalia\Downloads\make-it-right-brad-pitt-housing-charity-new-orleans-faces-lawsuit_dezeen-hero-a.jpg

Actorul s-a întâlnit în nenumărate rânduri cu diferiți politicieni pentru a discuta despre politicile de locuințe ecologice, aducând mereu atenția asupra acestei probleme. 

Alte celebrități care se evidențiază în acest domeniu sunt Natalie Portman, Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Ben Affleck și mulți alții.

Nu uita, protecția ecologiei este o necesitate stringentă! Începe schimbarea și îmbunătățirea mediului de la tine!

Reporter Youth.md: Rufanda Ana-Maria
Previous Masă virtuală de discuții despre dinamica sectorului de tineret în contextul pandemiei
Next Zilele Europene la BNRM: Vezi programul pentru septembrie-octombrie
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *