AFLĂ cum menţin chişinăuenii un mod activ de viaţă

Chişinău, sport, top sporturi 2019, mod sănătos de viaţă

Cetățenii capitalei deseori întâlnesc dificultăți în practicarea unui mod activ de viață în mediul citadin. Totuși aceștia dau dovadă de un spirit descurcăreț folosind parcurile orașului, amenajate atât cu echipament sportiv, cât și terenuri, pentru a rezolva această problemă. Iată câteva dintre activitățile pe care au reușit să le capteze echipa Youth.md.

  • Antrenament caiac-canoe

Acest grup de sporturi nautice este format din două ramuri, caiac și canoe. Fiecare are tehnici, reguli și istoric propriu. Practicarea lor necesită o bună pregătire fizică, echilibru și forță. Aveți posibilitatea de a le încerca în inima capitalei, profitând de chiria navelor disponibilă în parcul Valea Morilor.

  • Street run 

Street run este o activitate inspirată de cursele cu obstacole, însă în desfășurarea acesteia spontaneitatea e cheia, piedicile reprezentându-le elementele înconjurătoare. Practicat într-un mediu citadin, acest sport necesitată viteză, agilitate și într-o oarecare măsură, creativitate. 

  • Jogging

Una dintre cele mai des întâlnite activități în parcurile capitalei este jogging. Acesta reprezintă fugă într-un ritm lejer cu scopul de a mări rezistența, folosită atât ca o formă de antrenament de către atleți, cât și ca o metodă de a duce un mod mai sănătos de viață de către un mare număr a cetățenilor orașului. 

  • Beach tennis

Beach tennis sau tenisul de plajă este o activitate care combina elementele tenisului și voleiului. Această păstrează regulamentul tenisului tradițional, cu excepția unor mici schimbări pentru a acomoda jocul la prezența plasei și terenului de nisip. Scopul fiecărei partide e să nu lași mingea să atingă pământul.

  • Volei

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, sport iubit de tinerii capitalei este voleiul. Trecând pe lângă numeroasele terenuri amenajate din parcul Valea Morilor, cu siguranță putem observa o multitudine de jucători. Conform regulilor, două echipe, separate de plasă, trebuie să treacă mingea deasupra acesteia, pe terenul adversarilor.

Autor: Andreea Dudulica

Fotograf: Maria Jardan

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un seminar gratuit și află cum atragi 100 de oameni/clienți în doar trei zile
Next Plimbă-te cu bicicleta pe străzile Chișinăului și vino la proiecția filmului la Apartamentul Deschis
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + three =