Află mai multe despre partea întunecată a culturii influencing


influencing

De cele mai multe ori, fără a ne da seama, suntem influențați de persoanele pe care le urmărim în mediul online. Fie că au un impact pozitiv sau negativ asupra noastră, așa-zișii influenceri trăiesc o acută dramă în spatele acestei culturi ademenitoare și înșelătoare.

Tot mai mulți tineri sunt atrași de această lume deoarece cred că îi poate face bogați și faimoși. Întreabă un adolescent ce meserie vrea să urmeze. Probabilitatea că acesta va zice „Instagrammer” sau „Influencer” este una foarte mare.

Nu este nici pe departe de mirare, având în vedere viața atractivă și oportună pusă la dispoziție oamenilor care aleg să influențeze oamenii în mediul online prin credibilitatea pe care au căpătat-o.

Ce este un Influencer?

Un influencer este o persoană care are capacitatea de a afecta comportamentul altor persoane ca urmare a autorității și reputației sale; dar și a dimensiunii audienței pe care o are. Cu alte cuvinte, este cineva care are influența și încrederea asupra unui anumit grup de oameni.

Un influencer are un domeniu de expertiză și o bază solidă de fani care urmăresc conținutul pentru divertisment sau inspirație. În schimb, fanii își indică aprecierea prin distribuirea și comentarea fotografiilor și videoclipurilor; în timp ce influencerii sunt plătiți pentru publicitate.

Iluziia imaginii perfecte a culturii influencing

Influencerii au o putere și răspundere imensă asupra lucrurilope care le promovează sau menționează în videoclipurile lor; o mulțime de oameni fiind puternic influențați de acestea.

Cu toate astea, cultura influencing ascunde câteva părți întunecate care sunt mai puțin cunoscute de cei care nu fac parte din aceasta comunitate. Adepții ajung să aibă probleme de sănătate mintală și depresie din cauza dependenței de numărul de aprecieri și continuei nevoi de a avea parte de evaluarea, atenția și recunoașterea urmăritorilor. 

Când un influencer își creează un cont pentru prima dată, are propriile sale idei despre ceea ce vrea să apară pe pagina sa; împărtășind adevăratele lucruri care îl pasionează. Dar pe măsură ce atrage mai mulți adepți, subiectele și conținutul postat încep să fie determinate de ceea ce dorește să vadă publicul; schimbând uneori total direcția creativă. Acest lucru provoacă contradicții în mintea sa; ajungând să nu mai mai acționeze în mod autentic. Va încerca să posteze videoclipuri și imagini ieșite din comun; care ar putea fi mai populare sau care ar putea stârni agitație. 

De asemenea, timpul petrecut pe rețelele de socializare ajunge să fie o nevoie constantă și o dependență de care cu greu poate scăpa. Activitatea de editare a pozelor și de alegere a hashtag-urilor devine obsedantă; iar dorința de a realiza pozele perfecte consumă o bună parte din timpul destinat altor activități.

Cultura influencing este în mod real obositoare și stresantă; provocând serioase daune sănătății mintale și vieții sociale. Este cu adevărat greu să găsești persoane care împărtășesc lucruri de calitate în mediul online, promovează valori și nu se lasă influențate odată cu creșterea numărului de urmăritori. 

Ar fi bine ca tu, ca adept al rețelelor de socializare, să te gândești la impactul pe care îl au aceste persoane asupra dezvoltării tale; să înveți să discerni informația din mediul online, să nu te lași dus de val și să alegi cine stă în lista ta de following.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru mai multe articole interesante și pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Geru Nicoleta

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate de voluntariat // Fii parte a Asociației Naționale de Dezbateri Academice
Next Cum să inițiezi o carieră de succes?
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + nineteen =