Vino la o proiecție de film în contextul Zilei Internaționale a Toleranței

dialog intercultural in moldova, cntmoldova, proiectie de film, zootopia, ziua internationala a tolerantei

Pe 16 noiembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Toleranței. În acest context Consiliul Național al Tineretului, în cadrul proiectului Dialog intercultural în Moldova, te invită la o proiecție de film.

Ziua Internațională a Toleranței este celebrată din anul 1995, când Națiunile Unite a considerat că e necesar ca oamenii să cunoască despre pericolele discriminării. Într-o lume în care domină războaiele, terorismul, crimele împotriva umanității, discriminare în baza de etnie împotriva imigranților și a refugiaților, este necasar ca oamenii să se simtă în siguranță și să nu înceteze să creadă.

Societatea noastră este în continuă dezvoltare și unele procese precum globalizarea, care, pe de o parte, a avut scopul de a uni națiunile, totodată, aceasta aduce teamă și insecuritate. În acest sens, diversitatea culturală și durabilă, munca și educația pentru toleranță și pace sunt primordiale.

Evenimentul se va desfășura la iHub, ora 16.00 și va consta din mai multe activități:

  • Expoziție de fotografie.

Participanții pot găsi frumusețea diferitelor culturi care trăiesc într-o țară atât de mică – Republica Moldova.

  • Workshop

Echipa de organizare va împărți participanții în grupuri pentru a le oferi anumite sarcini. Acest exercițiu se va concentra pe sensul filmului bazat pe subiect;

  • Proiecție de film

Vei avea posibilitatea să vizionezi „Zootopia”. Filmul povestește despre “Zootopia” – un oraș modern, locuit de o varietate de animale, de la elefanți uriași până la insecte mici. Este o poveste despre un oraș cosmopolit în care toate animalele (prădătoare și neprădătoare) trăiesc și se dezvoltă împreună în armonie, în ciuda orientării și naturii lor diferite. „Zootopia” este împărțită în zone, respectând complet habitatul natural al diferitor rezidenți. De asemenea, filmul prezintă subiecte actuale de prejudecăți și stereotipuri, care sunt, de asemenea, și în societatea noastră.

  • Discuții pe marginea filmului

Echipa de organizare va avea câteva întrebări pentru public și după aceea vor dezbate semnificația îmbrățișărilor, atelierului, filmului și celebrării acestei zile.

Scopul acestui eveniment este de a spori toleranța tinerilor prin dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor interculturale și a dialogului pentru o comunitate mai bună.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB//OLDCOM caută un/o SMM Manager
Next Ești membru al unei organizații de tineret? Participă la Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret
Youth.md
About the author

Youth.md

1 Comment

  1. […] Целью этого мероприятия является повышение толерантности молодежи путем развития и совершенствования межкультурных компетенций и диалога для лучшения сообщества. Подробности на youth.md […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − three =