Vino la o discuție publică și află cum orașul poate deveni prietenos pentru bicicliști

biciclisti, primaria mea, artcor, Black Sea Trust

Chișinăul nu este un oraș prea prietenos pentru bicicliști. Există însă o comunitate mare de bicicliști pe care o vedem în toată componența cam o dată pe an, de exemplu, la VeloHora. Mulți dintre aceștia folosesc bicicleta doar în scop de recreere, nu și ca transport.

De ceva vreme, autoritățile încearcă, fără prea mare succes, să remedieze situația. Pentru a elabora politici mai bune și a răspunde necesităților cetățenilor, autoritățile locale trebuie să deschidă un dialog activ cu reprezentanții comunității de cicliști și să colecteze informație despre obiceiurile, preferințele și grijile acestora.

Primăria MEA te invită la o discuție publică, unde vor fi prezentate soluții simple pentru a face piste adecvate pentru bicicliști, prin colectare de date. Au fost invitați și reprezentanții autorităților publice locale pentru a identifica împreună soluții inteligente. Iar utilizatorii de biciclete sunt invitați să povestească experiența lor și să contribuie la găsirea unor soluții pentru ca ciclismul să devină un mod de transport în Chișinău.

Evenimentul va avea loc în curtea interioară a centrului Artcor, pe 6 iulie, ora 16.00.

Evenimentul este organizat de platforma comunitară Primăria Mea – o organizație non-guvernamentală care monitorizează activitatea autorităților publice locale. Evenimentul face parte din proiectul „Abordarea problemelor Chișinăului prin analiză și discuții publice transparente”, prin care A.O. Primăria MEA organizează o serie de discuții publice cu implicarea autorităților, experților și cetățenilor, pentru a aborda problemele locuitorilor și pentru a avea politici publice consultate și bazate pe priorități.

Proiectul este realizat cu suportul financiar al Black Sea Trust – un proiect al German Marshall Fund din Statele Unite ale Americii. Opiniile prezentate în cadrul acestui eveniment nu reprezintă obligatoriu cele ale Black Sea Trust sau ale partenerilor lor.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la școala de vară ,,Cetățenia Activă” și descoperă cum e să fii cetățean pe bune
Next Ia parte la o discuție publică și contribuie la faptul ca tinerii să fie auziți
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 12 =