EcoVisio te invită să privești un film documentar despre schimbările de mediu și să participi la o discuție online


film documentar ecovisio

EcoVisio te invită să privești un film documentar despre schimbările de mediu! Ulterior, va avea loc și o discuție între participanți. Nu rata ocazia de a cunoaște oameni noi și de a exersa engleza, într-un mod non-formal.

În ultimii 2 ani, lumea a scandat „Schimbări de sistem, nu schimbări climatice!” pe când tinerii din întreaga lume s-au unit pentru a aduce dreptate climatică și pentru a-și asigura un viitor verde.

Ce înseamnă schimbări de sistem? Și de ce cultura „creșterii infinite” este învechită și acum, în perioada crizei climatice, mai mult ne dăunează decât ne servește?

Acest scurt documentar din 2020 „Fairytales of growth” (Poveștile progresului) studiază rolul creșterii economice în cauzarea crizei climatice și explorează ce alternative avem pentru aceasta, oferind o viziune plină de speranță pentru viitor și pentru o viață mai fericită pentru noi toți cei care trăim pe această planetă.

Vă invităm să explorăm conceptul creșterii și de-creșterii (degrowth), ce implică acesta și ce forme de activism îl pot favoriza.

Moderatoarea evenimentului:

Evenimentul va fi facilitat de Elena Tacu. Elena face parte din grupul internațional de facilitatori al Theodor Heuss Kolleg, cât și cel al EcoVisio. Elena este implicată în mișcarea de tineret Fridays For Future și Extinction Rebellion din Moldova și va oferi posibilitatea să trageți cu ochiul în bucătăria activismului.

Te poți alătura discuției și privi acest film documentar, pe 30 iulie 2020, ora 19:30.

În program:

  • 19:30 – 20:00 Ne întâlnim în Zoom. Facem cunoștință unii cu alții. Introducere în „Fairytales of growth” (Poveștile progresului).
  • 20:00 – 21:00 Dăm acces la link și ne facem comod cu popcorn la film. Zoom-ul va rămâne deschis pentru notițe.
  • 21:00 – 22:00 Ne întoarcem înapoi în Zoom pentru activități de reflecție și discuții.
  • 22:00 – 22:05 Anunțăm următorul film.

De ce să participi la acest eveniment?

Probabil că vă dați întrebarea de ce ar trebui să participați la această sesiune dacă puteți viziona filmul și singur(ă). Desigur, îl puteți viziona de singur stătător, dar în acest caz nu veți afla niciodată răspunsurile la întrebările pe care le veți avea după film, și nu veți avea șansa să aflați ce alte perspective mai sunt, și să cunoașteți și alte întrebări și răspunsuri la care probabil nu v-ați fi gândit singur(ă). De asemenea, veți cunoaște oameni care activează în domeniile discutate în film și au deja ani de experiență, cât și alte persoane dornice să implementeze în viață ideile proaspăt obținute.

+ Aceasta este o metodă excelentă pentru a exersa engleza.

Informații suplimentare, despre conectare, vezi pe pagina de facebook a evenimentului.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Webinar gratuit unde vei învăța să creezi în Adobe Photoshop (pentru copii 10-15 ani)
Next Recomadări: Trei motive care te vor face să iei o pauză de la Instagram
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *