Ia parte la o discuție publică și contribuie la faptul ca tinerii să fie auziți

tineri și neauziti, pas youth, intalnire

Reformele profunde de pe agenda politică, ce țin de lupta cu corupția, eficientizarea administrației publice și creșterea nivelului de trai afectează direct tinerii, însă, deseori subiectele specifice ce țin de abilitarea socio-economică a tinerilor sunt marginalizate. Omiterea acestora din discursul public duce la faptul că programele de tineret existente la nivel de stat sunt neglijate, iar instituțiile și politicienii ezită să formuleze o viziune și o abordare clară asupra sectorului de tineret, a priorităților pentru tineri și asupra programelor de tineret.

Discuția publică „Tineri și Neauziți” vine să adreseze această problemă. Aceasta va avea loc pe 5 iulie, ora 18.30, la str. București 77/5. La momentul actual există un șir de angajamente asumate de instituțiile publice pe domeniul de tineret precum: lansarea Agenției de Tineret,
implementarea programului de abilitarea economică a tinerilor „Start”, creșterea angajabilității tinerilor în câmpul muncii, facilitarea participării tinerilor în comunitățile lor, accesul tinerilor la programe sociale.

Realizarea și coordonarea acestora între instituțiile abilitatea la moment este vagă și neclară, iar organizațiile de tineret deseori sunt excluse din proces. La fel, numărul oportunităților pentru tineri în diverse domenii ține direct de eficiența și transparența administrării instituțiilor implicate în abilitarea socio-economică a tinerilor, astfel ne propunem să discutăm și despre coordonarea eficientă a resurselor destinate tinerilor din cadrul diferitor ministere, optimizarea resurselor în dezvoltarea centrelor de tineret, a incubatoarelor de afaceri, dar și a programelor de stat existente precum programul „Prima Casă”.

Formatul întâlnirii va fi sub forma unor discuții moderate, în care invitații vor dezbate un număr de subiecte prestabilite de moderator, iar participanții vor avea ocazia să adreseze întrebări și comentarii vis-à-vis pozițiile invitațiilor de la eveniment.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la o discuție publică și află cum orașul poate deveni prietenos pentru bicicliști
Next Ești lider, lucrător de tineret, ai între 18 și 35 de ani? Participă la prima Conferință Mondială a Tineretului despre Bunătate
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − four =