Care este impactul influencerilor asupra adolescenților?


influencer

Social Media se află într-o creștere permanentă datorată numărului de utilizatori. Un influencer este o persoană foarte activă în mediul online care instituie o comunitate de urmăritori și dobândește puterea de a influența anumite decizii ale acestora; tocmai datorită conținutului informațional distribuit constant și consumat de audiență.

Fie că vorbim despre nutriție și sănătate, modă sau călătorii, influencerii activează într-o varietate de domenii de activitate. Cei care sunt cei familiari cu acest termen de influencer sunt evident adolescenții. Creșterea platformelor media interactive și adoptarea rapidă a acestora de către tineri este un indiciu al naturii convingătoare a acestor persoane din online. 

Studii recente sugerează că adolescenții petrec o cantitate semnificativă de timp urmărind diverși influenceri. Aceștia profită de acest fapt și folosesc în mod activ rețelele sociale pentru a ajunge la consumatorii adolescenți, în primul rând prin intermediul rețelelor sociale. Adolescenții consideră că postările de marcă sponsorizate de influenceri de pe rețelele sociale sunt de încredere și cinstite; reducând astfel evaluarea critică a anunțurilor.

Cultura de „influencer”:

Când vine vorba de influenceri aceștia aparent joacă un rol absolut imens asupra tinerilor; de la respectul de sine până la ceea ce cumpără. De exemplu, pe Instagram, ei folosesc fotografii și videoclipuri pentru a arăta viața cât mai perfectă. Acum, pentru a crea un selfie perfect; tot ce trebuie să faceți este să îl editați folosind unul dintre miile de editoare de imagini disponibile pe Internet; două până la trei minute de editare și voilà! Dar asta este ceea ce vă  doriți cu adevărat?

10 Things To Look at When Picking an Infuencer | Raw Shorts

În general adolescenții, dezvoltă un sentiment de identitate atunci când se compară cu colegii lor. Acest lucru devine o problemă atunci când se face aceeași comparație online cu fotografii ideale, deci înșelătoare. Un studiu recent realizat de o universitate de vârf din Statele Unite a susținut că copiii sunt mai predispuși să consume alimente nesănătoase după ce și-au văzut influencerul preferat făcând asta online.

 Toți influencerii sunt așa? Evident că nu! Există persoane în mediul online care nu se gândesc doar la o imagine cât mai idealizată; dar la binele celor care îl privesc. Foarte mulți adolescenți și-au găsit un model de urmat însăși în acest mediu online; persoane care promovează un stil de viață cât mai sănătos, care îî învăță să se iubească așa cum sunt. 

Ceea ce trebuie să facem este filtrăm și să analizăm eficace toată informația care ne este pusă la dispoziție. Să urmărim acele persoane care ne inspiră și sunt un exemplu de urmat pentru noi. Există influenceri care fac o treabă excelentă pentru a conștientiza societatea cu privire la diverse teme, din toate domeniile. Deci, trebuie să facem atenție la persoanele pe care le urmărim și pe care le considerăm exemple. 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Chirilov Cristian

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Procrastinarea - descoperă arhetipurile umane create de acest comportament!
Next Edu-Art 2021: Cunoaște programul tuturor activităților pentru artiști
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =