Top 7 cele mai ciudate legi din lume


Legile sunt reguli de acțiune sau de conduită, dezvoltate de către guverne sau societăți, pe un anumit teritoriu, pe care o națiune sau un grup de oameni sunt nevoiți să le respecte. În lume sunt emise o mulțime de legi. Fie că sunt obișnuite, fie că mai ciudate, oamenii sunt obligați să le respecte.

Urmărește articolul de mai jos pentru a face cunoștință cu câteva dintre cele mai ciudate legi din lume.

  1. În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracțiune, iar bărbatul pătimaș riscă închisoarea.
  2. În statul american Washington, dacă un cetățean se laudă în public că are părinți bogați și influenți, persoana în cauză ajunge la închisoare.
  3. Orașul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.
  4. În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris și semnat al soțului acesteia.
  5. Dacă ajungi cumva în orașul Logan County, să nu săruți niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă iți este soție sau prietenă. Legile acestui oraș pedepsesc acest gest cu închisoarea.
  6. În orașul italian Milano există o lege locală care-i obligă pe cetățeni să zâmbească tot timpul, cu excepția situațiilor când merg la spital sau la înmormântări.
  7. În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Prodaniuc Crina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află 7 motive pentru care să-ți urmezi studiile în Danemarca
Next Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău recrutează voluntari
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − four =